St. Gerlach & de Curfsgroeve
Wandeling rondom Chateau St. Gerlach

Beleefweek in Buitengoed Geul & Maas

Tijdens de eerste Beleefweek Zuid-Limburg (16 t/m 24 september) van Nationaal Landschap Zuid-Limburg konden belangstellenden genieten van meer dan 40 aantrekkelijke activiteiten in heel Zuid-Limburg. In Buitengoed Geul & Maas was er speciale aandacht voor de Curfsgroeve en Chateau St. Gerlach.

Wandeling Curfsgroeve
Verscholen in de hellingbossen van het Geuldal tussen Berg & Terblijt en Meerssen ligt de Curfsgroeve. In deze groeve werd ruim 70 jaar mergel gewonnen. Een groot deel van de groeve is normaal in verband met haar bijzondere natuurwaarden en de begrazing met Nederlandse landgeiten afgesloten voor het publiek. Tijdens de Beleefweek was de groeve onder begeleiding van een gids toegankelijk. 

Château St. Gerlach: van klooster tot kasteel
Het eeuwenoude kasteelhotel Château St. Gerlach ademt historie en elegantie. Ook de monumentale St. Gerlachuskerk en schatkamer zijn een bezoek waard. 

Nieuws

Filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul en Maas
Hier treft u diverse filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul & Maas Lees meer >>

Brug ‘Heerlijkheid’ in Schin op Geul geopend met nieuwe fietsknooppunten in Buitengoed Geul & Maas
Dinsdag 5 december is de brug over de Geul bij Schin op Geul feestelijk in gebruik genomen. De brug vormt de laatste ontbrekende schakel in het nieuwe stukje routenetwerk van Buitengoed Geul & Maas. Door deze nieuwe verbinding over de Geul zijn er ook verschillende nieuwe fietsknooppunten geplaatst in en rondom Valkenburg en Meerssen. Om iedereen goed op weg te helpen is er speciaal voor dit project een nieuwe (achtste) druk uitgekomen van de Zuid-Limburgse fietskaart en is de fietsrouteplanner (te vinden via opdefietsinzuidlimburg.nl) bijgewerkt. Het Zuid-Limburgse fietsknooppuntennetwerk heeft door dit project een kwaliteitsboost gekregen.Lees meer >>

Bijeenkomst 23 november 2017
23 november zijn een groot aantal ondernemers en andere belanghebbenden van het Buitengoed Geul & Maas samengekomen bij Ontmoet Anna waar iedereen buitengewoon gastvrij werd ontvangen.Lees meer >>