Boomfeestdag 11 maart 2015
Boomfeestdag 11 maart 2015

De handen uit de mouwen tijdens Boomfeestdag Buitengoed Geul & Maas op 11 maart

Op woensdag 11 maart heeft Buitengoed Geul & Maas een boomfeestdag georganiseerd: samen met initiatiefnemers, basisscholen en vrijwilligers zijn er op diverse plekken bomen en groen aangeplant. Er is hard gewerkt door de vele deelnemers.

Naast het planten van groen is ook het Routenetwerk, een verknoping van het bestaande en nieuwe fietspadennetwerk geopend door gedeputeerde Twan Beurskens bij Chateau St. Gerlach. En er werd aandacht besteed aan de op 7 maart geopende pelgrimsroute Santiago de Compostella in Houthem.

De meest omvangrijke taak was natuurlijk het planten van groen. Bij basisschool De Bundeling in Meerssen zijn fruitbomen geplant. Op de bijenweide in Meersen zijn planten gezaaid die er voor zorgen dat de bijenpopulatie toeneemt, daarom is er ook een groot bijenhotel geplaatst.

Bij Kasteel Borgharen zijn nieuwe lindebomen geplant aan de rand van het landgoed.

Bij de Drie Poorten bij Vaeshartelt werd 750 meter haag geplant, om de spoorlijn af te schermen van de weide waar schapen graasden van Sjoen Graas. De deelnemers kregen van de Fruiterie een gezonde snack.

 
 
 
 
Zie hier ons filmpje over de Boomfeestdag,
de eerste uit een reeks van 6: 
http://bizznet.tv/Boomfeestdag.html
 
Welk pareltje wilt u in een volgend filmpje zien?
Laat het ons weten.
 
 
 

Nieuws

Filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul en Maas
Hier treft u diverse filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul & Maas Lees meer >>

Brug ‘Heerlijkheid’ in Schin op Geul geopend met nieuwe fietsknooppunten in Buitengoed Geul & Maas
Dinsdag 5 december is de brug over de Geul bij Schin op Geul feestelijk in gebruik genomen. De brug vormt de laatste ontbrekende schakel in het nieuwe stukje routenetwerk van Buitengoed Geul & Maas. Door deze nieuwe verbinding over de Geul zijn er ook verschillende nieuwe fietsknooppunten geplaatst in en rondom Valkenburg en Meerssen. Om iedereen goed op weg te helpen is er speciaal voor dit project een nieuwe (achtste) druk uitgekomen van de Zuid-Limburgse fietskaart en is de fietsrouteplanner (te vinden via opdefietsinzuidlimburg.nl) bijgewerkt. Het Zuid-Limburgse fietsknooppuntennetwerk heeft door dit project een kwaliteitsboost gekregen.Lees meer >>

Bijeenkomst 23 november 2017
23 november zijn een groot aantal ondernemers en andere belanghebbenden van het Buitengoed Geul & Maas samengekomen bij Ontmoet Anna waar iedereen buitengewoon gastvrij werd ontvangen.Lees meer >>