Boomfeestdag 11 maart 2015
Boomfeestdag 11 maart 2015

De handen uit de mouwen tijdens Boomfeestdag Buitengoed Geul & Maas op 11 maart

Op woensdag 11 maart heeft Buitengoed Geul & Maas een boomfeestdag georganiseerd: samen met initiatiefnemers, basisscholen en vrijwilligers zijn er op diverse plekken bomen en groen aangeplant. Er is hard gewerkt door de vele deelnemers.

Naast het planten van groen is ook het Routenetwerk, een verknoping van het bestaande en nieuwe fietspadennetwerk geopend door gedeputeerde Twan Beurskens bij Chateau St. Gerlach. En er werd aandacht besteed aan de op 7 maart geopende pelgrimsroute Santiago de Compostella in Houthem.

De meest omvangrijke taak was natuurlijk het planten van groen. Bij basisschool De Bundeling in Meerssen zijn fruitbomen geplant. Op de bijenweide in Meersen zijn planten gezaaid die er voor zorgen dat de bijenpopulatie toeneemt, daarom is er ook een groot bijenhotel geplaatst.

Bij Kasteel Borgharen zijn nieuwe lindebomen geplant aan de rand van het landgoed.

Bij de Drie Poorten bij Vaeshartelt werd 750 meter haag geplant, om de spoorlijn af te schermen van de weide waar schapen graasden van Sjoen Graas. De deelnemers kregen van de Fruiterie een gezonde snack.

 
 
 
 
Zie hier ons filmpje over de Boomfeestdag,
de eerste uit een reeks van 6: 
http://bizznet.tv/Boomfeestdag.html
 
Welk pareltje wilt u in een volgend filmpje zien?
Laat het ons weten.
 
 
 

Nieuws

Filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul en Maas
Hier treft u diverse filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul & Maas Lees meer >>

Het verhaal van... de voorzitter van de stuurgroep
Hij is belangrijk voor het Buitengoed Geul & Maas maar het Buitengoed is ook belangrijk voor hem. Voorzitter van de stuurgroep en wethouder van Meerssen Guido Houben is nog steeds vol passie als hij spreekt over het verbinden en ontsluiten van de parels in het Buitengoed. Hij benadrukt hoe belangrijk het is om de energie te bundelen en vast te houden die vrijkomt bij de veranderingen in het gebied. Ondernemers en overheid weten nu van elkaar dat het serieus is en maken het mogelijk om zaken te realiseren. Vanuit deze positieve flow is hij ook benieuwd naar de ‘praktijkschool’. De proeftuin waarin alle disciplines samen moeten komen. Waar we de gestelde doelen ook ruimer moeten interpreteren zonder de beperkingen over te belichten. Proberen en gewoon doen. En een mislukking is soms ook een succes: dan weet je dat iets niet werkt. Maar Guido Houben is er van overtuigd dat iedereen zijn verantwoordelijkheid pakt en lef zal tonen. En dat het gaat lukken.Lees meer >>

Invulling geven aan transitie Buitengoed Geul & Maas
We zitten midden in het overgangsproces van overheid naar ondernemers gestuurd Buitengoed Geul & Maas. Hoe staan we er voor? De pioniersfase hebben we inmiddels achter ons gelaten. Geëxperimenteerd en elkaar leren kennen. Dat heeft tot nieuwe inzichten geleid over hoe de organisatie van het ‘nieuwe’ Buitengoed Geul & Maas moet worden gestructureerd. Na een analyse van gesprekken met relevante stakeholders werden de eerste krijtlijnen zichtbaar. Zorgvuldig bouwen we verder aan de community vanuit de ‘harde kern’. Maar altijd in nauw contact met de overheid die de fundering heeft gelegd. We willen ook leren van al hun ervaring en houden oog voor de belangen van iedereen. Groot en klein. Iedereen die een bijdrage levert of een speciale band heeft met het gebied. Altijd met respect voor het gebied en elkaar. Lees meer >>