De start bij Kasteel Borgharen
Rennend door het rivierpark

De Maasvallei-loop

Buitengewoon Genieten; dat was de Maasvallei-loop voor programmamanager Lex Hoefnagels! Tropische omstandigheden en het prachtige decor van Rivierpark Maasvallei en Buitengoed Geul & Maas vormden de ingrediënten voor de eerste Maasvallei-loop op zondag 18 juni jl.

“Het startschot van dit unieke hardloopevenement klonk vanaf de binnenplaats van Kasteel Borgharen. De route van 15 kilometer liep vervolgens naar kasteelhoeve Hartelstein, waar (halverwege) een verzorgingspost was ingericht. Er was daarbij aan alles gedacht; water, fruit, winegums en zelfs chips om wat zout aan te vullen in verband met de extreme warmte. Ook kon er verkoeling gezocht worden in een grote, met water gevulde, metselkuip. Onderweg doorkruisten we een wildernisachtig gebied waarin ook grote grazers als de Galloways en Konikpaarden zich thuis voelen. Avontuurlijke paadjes, venijnige dijkklimmetjes, uitgestrekte vlaktes en de droge bedding van de Grensmaas; heerlijk om doorheen te struinen. 

Voor mij als ‘regelman’ van het Buitengoed Geul en Maas was het een bijzondere ervaring om nu eens niet vanachter het bureau betrokken te zijn bij dit gebied, maar het als recreant te beleven.
Door de uitzonderlijke weersomstandigheden en het wildernisachtige parcours, was het voor mij persoonlijk wél nogal afzien. Hier kwamen ontspanning en inspanning elkaar tegen! Maar na afloop was de voldoening des te groter. 

Een prachtige natuurloop door dit verrassende Maasvallei-gebied, waarin ook diverse “pareltjes” van kastelen uit het Buitengoed Geul & Maas te vinden zijn. Samen met de mooie Maasdorpen, de idyllische pontjes en vele evenementen, biedt deze regio een unieke combinatie van cultuur, natuur en landschap. Erg de moeite waard om al wandelend en fietsend te gaan verkennen!”

Nieuws

Filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul en Maas
Hier treft u diverse filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul & Maas Lees meer >>

Brug ‘Heerlijkheid’ in Schin op Geul geopend met nieuwe fietsknooppunten in Buitengoed Geul & Maas
Dinsdag 5 december is de brug over de Geul bij Schin op Geul feestelijk in gebruik genomen. De brug vormt de laatste ontbrekende schakel in het nieuwe stukje routenetwerk van Buitengoed Geul & Maas. Door deze nieuwe verbinding over de Geul zijn er ook verschillende nieuwe fietsknooppunten geplaatst in en rondom Valkenburg en Meerssen. Om iedereen goed op weg te helpen is er speciaal voor dit project een nieuwe (achtste) druk uitgekomen van de Zuid-Limburgse fietskaart en is de fietsrouteplanner (te vinden via opdefietsinzuidlimburg.nl) bijgewerkt. Het Zuid-Limburgse fietsknooppuntennetwerk heeft door dit project een kwaliteitsboost gekregen.Lees meer >>

Bijeenkomst 23 november 2017
23 november zijn een groot aantal ondernemers en andere belanghebbenden van het Buitengoed Geul & Maas samengekomen bij Ontmoet Anna waar iedereen buitengewoon gastvrij werd ontvangen.Lees meer >>