uitleg onderweg
uitleg onderweg
De heer Oostwegel laat nieuwe plannen zien

Met gedeputeerde Hans Teunissen op de fiets door het Buitengoed Geul & Maas

Hoe kun je het beste in korte tijd een indruk krijgen van het Buitengoed voor iemand die sinds kort bestuurder en mede verantwoordelijk is voor het reilen & zeilen ervan? Tevens een overvolle agenda heeft en bij wie het wielrennen in de genen zit. Dan is er maar één oplossing: op de fiets het Buitengoed zien, beleven en ervaren. Gedeputeerde Hans Teunissen heeft in een flitsbezoek een aantal markante objecten aanschouwd en is langs diverse uitgevoerde en nog uit te voeren projecten gefietst.

De meeste aandacht ging uit naar zaken waar particuliere ondernemers en private landgoedeigenaren bij zijn betrokken. Zo werd gestopt bij de horecakastelen; Chateau Jerusalem en Chateau Bethlehem. Ook de beide locaties voor een crematorium op Grand Suisse en Weerterhof genoten speciale belangstelling.  

Na korte stops bij de Rothemermolen, Ontmoet Anna en het Proosdijpark eindigde de fietstocht in Houthem – St.Gerlach. Hier hadden we tot besluit een afspraak met de heer Oostwegel in de onlangs gerestaureerde hoeve Broers, die als uitspanning met de toepasselijke naam ‘Burgemeester Quicx, aan een nieuw herbestemd 2e leven  is begonnen. Op een inspirerende wijze wist hij ter plaatse te vertellen wat de meerwaarde van het Buitengoed is en het belang van een goede samenwerking tussen de ambtenaren en het bedrijfsleven. Het zogeheten en zeer onlangs vastgestelde ‘WIJLand –project’ is hiervan een uitermate sprekend voorbeeld.

In onze volgende Nieuwsbrief vertellen we meer over dit bijzondere integrale project.

Na afloop vertelde de nieuwe portefeuillehouder een goede indruk te hebben gekregen van het prachtige Buitengoed Geul & Maas en is enthousiast geraakt over de kansen die het Buitengoed programma heeft. Hij ziet uit naar de bijeenkomst met de eigenaren/ondernemers op 30 mei aanstaande. 

Nieuws

Filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul en Maas
Hier treft u diverse filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul & Maas Lees meer >>

Brug ‘Heerlijkheid’ in Schin op Geul geopend met nieuwe fietsknooppunten in Buitengoed Geul & Maas
Dinsdag 5 december is de brug over de Geul bij Schin op Geul feestelijk in gebruik genomen. De brug vormt de laatste ontbrekende schakel in het nieuwe stukje routenetwerk van Buitengoed Geul & Maas. Door deze nieuwe verbinding over de Geul zijn er ook verschillende nieuwe fietsknooppunten geplaatst in en rondom Valkenburg en Meerssen. Om iedereen goed op weg te helpen is er speciaal voor dit project een nieuwe (achtste) druk uitgekomen van de Zuid-Limburgse fietskaart en is de fietsrouteplanner (te vinden via opdefietsinzuidlimburg.nl) bijgewerkt. Het Zuid-Limburgse fietsknooppuntennetwerk heeft door dit project een kwaliteitsboost gekregen.Lees meer >>

Bijeenkomst 23 november 2017
23 november zijn een groot aantal ondernemers en andere belanghebbenden van het Buitengoed Geul & Maas samengekomen bij Ontmoet Anna waar iedereen buitengewoon gastvrij werd ontvangen.Lees meer >>