Beukenlaan
Villa Kanjel
Julianakanaal (ter plaatse van de Geul)
Uitleg over de projecten

Het verhaal van gedeputeerde Eric Geurts...

“De afgelopen negen jaar ben ik wethouder geweest in Brunssum. Maar mijn trots voor deze provincie reikt verder dan alleen die gemeente. Ik wil mij inzetten voor alle Limburgers. Als ik naar mijn kinderen van 13 en 17 jaar kijk, wil ik dat als zij volwassen zijn met net zoveel plezier en trots in deze provincie kunnen wonen als ik nu”.

Op de fiets!
Op woensdag 15 juli stapte gedeputeerde Geurts samen met Mirella Wolfs-Partouns, programmamanager Buitengoed Geul & Maas, en programmamedewerkers op de fiets om Buitengoed Geul & Maas te verkennen. Via het Geusseltpark en Amby, werd via Meersenerweg/Marienwaard naar het Julianakanaal gefietst, vervolgens richting Meerssen en Houthem. Einde van de tour was in Valkenburg aan de Geul. 

Eric: “Ik kende nog niet het gehele gebied, het is uitgestrekt en kent prachtige plekken. Je ziet vaak niet wat er allemaal in het landschap gebeurt, wat er achter de gevels gebeurt.”

Eric wil verbinden: “Ik breng graag dingen bij elkaar, creëer het liefst een mooie synergie. Dat gebeurt binnen Buitengoed Geul en Maas gelukkig op vele plekken.

“Samen met onze partners zoals gemeenten, eigenaren en inwoners,  willen we ontwikkelingen in het landschap mogelijk maken. Er zijn prachtige plekken, zoals achter Villa Kanjel, die recreatief potentie hebben. Nu zijn die plekken soms vervallen of niet toegankelijk. Het is de kunst om verbindingen te maken tussen stad en platteland zodat de identiteit van onze mooie provincie niet verloren gaat.  Daar waar het bruist, moeten we de zaken oppakken. Ik kan na deze tour concluderen dat we op de goede weg zijn!”

Nieuws

Filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul en Maas
Hier treft u diverse filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul & Maas Lees meer >>

Brug ‘Heerlijkheid’ in Schin op Geul geopend met nieuwe fietsknooppunten in Buitengoed Geul & Maas
Dinsdag 5 december is de brug over de Geul bij Schin op Geul feestelijk in gebruik genomen. De brug vormt de laatste ontbrekende schakel in het nieuwe stukje routenetwerk van Buitengoed Geul & Maas. Door deze nieuwe verbinding over de Geul zijn er ook verschillende nieuwe fietsknooppunten geplaatst in en rondom Valkenburg en Meerssen. Om iedereen goed op weg te helpen is er speciaal voor dit project een nieuwe (achtste) druk uitgekomen van de Zuid-Limburgse fietskaart en is de fietsrouteplanner (te vinden via opdefietsinzuidlimburg.nl) bijgewerkt. Het Zuid-Limburgse fietsknooppuntennetwerk heeft door dit project een kwaliteitsboost gekregen.Lees meer >>

Bijeenkomst 23 november 2017
23 november zijn een groot aantal ondernemers en andere belanghebbenden van het Buitengoed Geul & Maas samengekomen bij Ontmoet Anna waar iedereen buitengewoon gastvrij werd ontvangen.Lees meer >>