Beukenlaan
Villa Kanjel
Julianakanaal (ter plaatse van de Geul)
Uitleg over de projecten

Het verhaal van gedeputeerde Eric Geurts...

“De afgelopen negen jaar ben ik wethouder geweest in Brunssum. Maar mijn trots voor deze provincie reikt verder dan alleen die gemeente. Ik wil mij inzetten voor alle Limburgers. Als ik naar mijn kinderen van 13 en 17 jaar kijk, wil ik dat als zij volwassen zijn met net zoveel plezier en trots in deze provincie kunnen wonen als ik nu”.

Op de fiets!
Op woensdag 15 juli stapte gedeputeerde Geurts samen met Mirella Wolfs-Partouns, programmamanager Buitengoed Geul & Maas, en programmamedewerkers op de fiets om Buitengoed Geul & Maas te verkennen. Via het Geusseltpark en Amby, werd via Meersenerweg/Marienwaard naar het Julianakanaal gefietst, vervolgens richting Meerssen en Houthem. Einde van de tour was in Valkenburg aan de Geul. 

Eric: “Ik kende nog niet het gehele gebied, het is uitgestrekt en kent prachtige plekken. Je ziet vaak niet wat er allemaal in het landschap gebeurt, wat er achter de gevels gebeurt.”

Eric wil verbinden: “Ik breng graag dingen bij elkaar, creëer het liefst een mooie synergie. Dat gebeurt binnen Buitengoed Geul en Maas gelukkig op vele plekken.

“Samen met onze partners zoals gemeenten, eigenaren en inwoners,  willen we ontwikkelingen in het landschap mogelijk maken. Er zijn prachtige plekken, zoals achter Villa Kanjel, die recreatief potentie hebben. Nu zijn die plekken soms vervallen of niet toegankelijk. Het is de kunst om verbindingen te maken tussen stad en platteland zodat de identiteit van onze mooie provincie niet verloren gaat.  Daar waar het bruist, moeten we de zaken oppakken. Ik kan na deze tour concluderen dat we op de goede weg zijn!”

Nieuws

Filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul en Maas
Hier treft u diverse filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul & Maas Lees meer >>

Het verhaal van... de voorzitter van de stuurgroep
Hij is belangrijk voor het Buitengoed Geul & Maas maar het Buitengoed is ook belangrijk voor hem. Voorzitter van de stuurgroep en wethouder van Meerssen Guido Houben is nog steeds vol passie als hij spreekt over het verbinden en ontsluiten van de parels in het Buitengoed. Hij benadrukt hoe belangrijk het is om de energie te bundelen en vast te houden die vrijkomt bij de veranderingen in het gebied. Ondernemers en overheid weten nu van elkaar dat het serieus is en maken het mogelijk om zaken te realiseren. Vanuit deze positieve flow is hij ook benieuwd naar de ‘praktijkschool’. De proeftuin waarin alle disciplines samen moeten komen. Waar we de gestelde doelen ook ruimer moeten interpreteren zonder de beperkingen over te belichten. Proberen en gewoon doen. En een mislukking is soms ook een succes: dan weet je dat iets niet werkt. Maar Guido Houben is er van overtuigd dat iedereen zijn verantwoordelijkheid pakt en lef zal tonen. En dat het gaat lukken.Lees meer >>

Invulling geven aan transitie Buitengoed Geul & Maas
We zitten midden in het overgangsproces van overheid naar ondernemers gestuurd Buitengoed Geul & Maas. Hoe staan we er voor? De pioniersfase hebben we inmiddels achter ons gelaten. Geëxperimenteerd en elkaar leren kennen. Dat heeft tot nieuwe inzichten geleid over hoe de organisatie van het ‘nieuwe’ Buitengoed Geul & Maas moet worden gestructureerd. Na een analyse van gesprekken met relevante stakeholders werden de eerste krijtlijnen zichtbaar. Zorgvuldig bouwen we verder aan de community vanuit de ‘harde kern’. Maar altijd in nauw contact met de overheid die de fundering heeft gelegd. We willen ook leren van al hun ervaring en houden oog voor de belangen van iedereen. Groot en klein. Iedereen die een bijdrage levert of een speciale band heeft met het gebied. Altijd met respect voor het gebied en elkaar. Lees meer >>