dansende hijskranen
soundscapes
soundscapes

De Grensmaas vertelt

“De rivier de Maas dat is de levensader in onze geschiedenis”, vertelt Jac van den Boogard tijdens de boottocht van “De Grensmaas vertelt”. Om op de plek te komen moeten de bezoekers met de boot naar Itteren varen.

Op de locatie van het Consortium Grensmaas, waar grind wordt gewonnen voor de maasbeveiliging, gaan de bezoekers aan wal. Daar start de theatrale wandeling door het gebied met prachtige uitzichtpunten. Er wordt stilgestaan op diverse plekken waar optredens zijn. Het is een unieke combinatie van dichtkunst, vertellingen, muziek en soundscapes, geïnspireerd door het landschap en de historie van de grensmaas. Het is een belevenis om hier in een ontgonnen gebied te mogen genieten van de werkzaamheden en de muzikale optredens. Dit landschap is in een transformatie naar een natuurlandschap en zal straks in deze vorm niet meer te bewonderen zijn. Dat maakt deze wandeling zo uniek.

“De Grensmaas vertelt” is nog te zien op vrijdag 20 mei en zondag 22 mei. Om 19.30 uur vertrekt de boot bij Rederij Stiphout, Maaspromenade 58 te Maastricht naar de locatie. De terugkomst is omstreeks 23.15 uur. Voor meer informatie, zie: www.ragen.nl.

Nieuws

Filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul en Maas
Hier treft u diverse filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul & Maas Lees meer >>

Brug ‘Heerlijkheid’ in Schin op Geul geopend met nieuwe fietsknooppunten in Buitengoed Geul & Maas
Dinsdag 5 december is de brug over de Geul bij Schin op Geul feestelijk in gebruik genomen. De brug vormt de laatste ontbrekende schakel in het nieuwe stukje routenetwerk van Buitengoed Geul & Maas. Door deze nieuwe verbinding over de Geul zijn er ook verschillende nieuwe fietsknooppunten geplaatst in en rondom Valkenburg en Meerssen. Om iedereen goed op weg te helpen is er speciaal voor dit project een nieuwe (achtste) druk uitgekomen van de Zuid-Limburgse fietskaart en is de fietsrouteplanner (te vinden via opdefietsinzuidlimburg.nl) bijgewerkt. Het Zuid-Limburgse fietsknooppuntennetwerk heeft door dit project een kwaliteitsboost gekregen.Lees meer >>

Bijeenkomst 23 november 2017
23 november zijn een groot aantal ondernemers en andere belanghebbenden van het Buitengoed Geul & Maas samengekomen bij Ontmoet Anna waar iedereen buitengewoon gastvrij werd ontvangen.Lees meer >>