De bouw bij Klinkenberg

Restauratie Hoeve Klinkenberg

Eerder hebben wij melding gemaakt van de start van de werkzaamheden voor herstel en reconstructie van rijksmonument Hoeve Klinkenberg in Rothem. Ook heeft u al meer kunnen lezen over de indrukwekkende geschiedenis van deze prachtige boerderij. Inmiddels wordt in samenwerking met technische scholen uit de omgeving druk gebouwd aan de hoeve.

Ambities
Leerlingen van deze scholen ervaren hoe het is om een monumentaal gebouw op te knappen. Het is mooi om te zien hoe twee van de belangrijkste ambities uit het Buitengoed met het restauratieproject van dit gebouw samenkomen. Door bij het herstel van het gebouw op een actieve manier scholieren en burgers te betrekken wordt iets gedaan aan (burger)participatie met mensen uit de omgeving. Gelijktijdig wordt de oude allure teruggebracht van cultureel erfgoed op een markante plaats langs de centrale verbinding-as van het Buitengoed.

De Meerssense lokale omroep Meer Vandaag heeft een kijkje genomen op de bouwplaats. In de video kunt u zien hoe de herbouw vordert en wordt een toelichting gegeven op de plannen per bouwdeel.
http://www.meervandaag.nl/2017/10/23/druk-gebouwd-aan-hoeve-klinkenberg-video/

Nieuws

Filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul en Maas
Hier treft u diverse filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul & Maas Lees meer >>

Brug ‘Heerlijkheid’ in Schin op Geul geopend met nieuwe fietsknooppunten in Buitengoed Geul & Maas
Dinsdag 5 december is de brug over de Geul bij Schin op Geul feestelijk in gebruik genomen. De brug vormt de laatste ontbrekende schakel in het nieuwe stukje routenetwerk van Buitengoed Geul & Maas. Door deze nieuwe verbinding over de Geul zijn er ook verschillende nieuwe fietsknooppunten geplaatst in en rondom Valkenburg en Meerssen. Om iedereen goed op weg te helpen is er speciaal voor dit project een nieuwe (achtste) druk uitgekomen van de Zuid-Limburgse fietskaart en is de fietsrouteplanner (te vinden via opdefietsinzuidlimburg.nl) bijgewerkt. Het Zuid-Limburgse fietsknooppuntennetwerk heeft door dit project een kwaliteitsboost gekregen.Lees meer >>

Bijeenkomst 23 november 2017
23 november zijn een groot aantal ondernemers en andere belanghebbenden van het Buitengoed Geul & Maas samengekomen bij Ontmoet Anna waar iedereen buitengewoon gastvrij werd ontvangen.Lees meer >>