Rivierpark Maasvallei

Aankondiging Maas Trek 2017

Kom het RivierPark Maasvallei ontdekken tijdens de Maas Trek op zondag 1 oktober. Voor de derde editie van dit grensoverschrijdend wandelevenement strijken we neer in het zuidelijke deel van de Maasvallei, in de gemeenten Lanaken, Maastricht, Meerssen en Maasmechelen.

Korte en lange wandelroutes
Via een aantal wandelroutes (4, 6, 10, 12, 14 en 22 km) kunt u een ontdekkingstocht maken langs pareltjes zoals Herbricht, natuurgebied Hochter Bampd, Kasteel Borgharen en de prachtige nieuwe riviernatuur langs de oevers van de Maas in Geulle, Borgharen en Itteren.

Bijzonder: wandelen over de stuw
Leuk weetje: voor deze editie hebben we van Rijkswaterstaat bij wijze van uitzondering toestemming gekregen om over de stuw van Borgharen te wandelen! Let op: de stuw van Borgharen ligt op de langste lus van 22 km of de lus van 12 km, met Kasteelhoeve Hartelstein (Itteren) als startplaats.

Wanneer
Zondag 1 oktober 2017 vanaf 8 uur (starten kan tot 14 uur)

Kosten
Deelname €2,50

Startplaatsen (vanaf 12 uur met live muziek)
Lanaken: Café Maasvallei, Herbricht 15, 3620 Lanaken
Maastricht: Kasteelhoeve Hartelstein, Hartelstein 204, 6223 HV Maastricht

Verdere informatie  
www.rivierparkmaasvallei.eu
www.facebook.com/rivierparkmaasvallei

Nieuws

Filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul en Maas
Hier treft u diverse filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul & Maas Lees meer >>

Brug ‘Heerlijkheid’ in Schin op Geul geopend met nieuwe fietsknooppunten in Buitengoed Geul & Maas
Dinsdag 5 december is de brug over de Geul bij Schin op Geul feestelijk in gebruik genomen. De brug vormt de laatste ontbrekende schakel in het nieuwe stukje routenetwerk van Buitengoed Geul & Maas. Door deze nieuwe verbinding over de Geul zijn er ook verschillende nieuwe fietsknooppunten geplaatst in en rondom Valkenburg en Meerssen. Om iedereen goed op weg te helpen is er speciaal voor dit project een nieuwe (achtste) druk uitgekomen van de Zuid-Limburgse fietskaart en is de fietsrouteplanner (te vinden via opdefietsinzuidlimburg.nl) bijgewerkt. Het Zuid-Limburgse fietsknooppuntennetwerk heeft door dit project een kwaliteitsboost gekregen.Lees meer >>

Bijeenkomst 23 november 2017
23 november zijn een groot aantal ondernemers en andere belanghebbenden van het Buitengoed Geul & Maas samengekomen bij Ontmoet Anna waar iedereen buitengewoon gastvrij werd ontvangen.Lees meer >>