Maike Vaessen
Camping 't Geuldal

Het verhaal van ...Maike Vaessen

‘’Zonder marketing gaan we het écht niet redden!’’ aan het woord is Maike Vaessen. Ze vertelt over haar carrière bij Saint-Gobain, ABP en Loyalis en het traject dat ze heeft afgelegd. We zitten in haar kantoor op camping ’t Geuldal waar ze samen met haar man Raymond nu full-time de scepter zwaait.

Overzichtskaart
Met haar achtergrond en ‘hands-on’ mentaliteit weet je dat het gesprek richting actie gaat. Actie en ondernemen. We praten over het Buitengoed Geul & Maas en trekken parallellen. Tijdens vorige ontmoetingen in het kader van voortzetting van het Buitengoed had ze al eens duidelijk gemaakt waar zij en haar bezoekers behoefte  aan hebben. Een duidelijke overzichtskaart met wandel- en fietsroutes waarop alle pareltjes van het gebied geduid en kort beschreven worden. Alles in één. Beschikbare informatie is nu wel aanwezig maar erg versnipperd. Ze vertelt over eigen initiatieven rond grotwandelingen met Frans Bergstein en dat Roger Offermans daar ook zijn grot-hammen te drogen hangt. De excursies in de zomer zijn elke avond vol. Hier zijn ondernemers al verbonden en hebben elkaar gevonden. Dit is het Buitengoed.

De ontsluiting van de camping zou eenvoudig beter kunnen met een lichte ingreep en bovendien de route voor campers en caravans door Meerssen en Houthem veiliger maken. Daarnaast ook het landschap ontlasten. Zolang de route niet definitief is kan er nog geen bewegwijzering geplaatst worden. ‘’Maar de gemeente heeft gebeld!” besluit ze hoopvol. We pakken de draad weer op met voor de camping geplande laadpunten voor e-bikes en het nieuwe restaurant waar binnenkort aan begonnen wordt. Raymond bouwt het zelf. Hij is ingenieur, die kan dat. Op het menu komen producten van hier. Eerlijk en heerlijk. Eten en drinken van een kleine maar kwalitatieve kaart in het ‘Mergelhuuske’’. Waar de ‘aangeklede’ tas koffie een vanzelfsprekendheid zal zijn.

Mogelijkheden
‘’Gewoon een 10 op Zoover  i.p.v een 9,2’’ lacht ze als ik vraag naar haar ambitie. Ze wil meetellen en de ooit kleine camping verder uitbouwen. Horeca is echt een vak; niet iedereen is daar geschikt voor. Hoewel iedereen denkt dat hij het kan. Gastvrijheid nog verder verbeteren is oog hebben voor detail en aanvoelen hoe we mensen hun verblijf hier in Zuid-Limburg kunnen laten verlengen. ‘’We kijken altijd naar Herman den Blijker en meneer Reimers. Hoe die zo’n hotel of restaurant doorlichten. Daar leer je iets van’’. We moeten de mogelijkheden met meer samenhang aanbieden. Dan krijg je het idee dat je nooit alles gezien hebt. Dat er altijd nog iets is om te ontdekken.

Vernieuwen
Maike is het gezicht naar buiten toe en onderhoud alle contacten. Heldere website, ACSI, ANWB,VVV en social-media. Dat is allemaal op orde. Naast de senioren en jonge gezinnen die op de camping verblijven,  hopen ze met het restaurant ook lokale gasten aan te trekken.

Het seizoen zit er op. Maar dat betekent juist dat er nu aangepakt moet worden om de camping te onderhouden en de vernieuwingen voor volgend jaar door te voeren. We noemden het restaurant al, maar van de nieuw geplaatste chalet-tenten wordt ook veel verwacht. ‘’Op deze plek hou je toch altijd een beetje vakantiegevoel’’ waarvan ze met haar man en zoontje nog dagelijks geniet. Deze dame heeft energie en wil ook haar steentje bijdragen aan het nieuwe Buitengoed en gedragen door ondernemers. Met haar bagage gaat dat zeker waardevol zijn.

Nieuws

Filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul en Maas
Hier treft u diverse filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul & Maas Lees meer >>

Het verhaal van... de voorzitter van de stuurgroep
Hij is belangrijk voor het Buitengoed Geul & Maas maar het Buitengoed is ook belangrijk voor hem. Voorzitter van de stuurgroep en wethouder van Meerssen Guido Houben is nog steeds vol passie als hij spreekt over het verbinden en ontsluiten van de parels in het Buitengoed. Hij benadrukt hoe belangrijk het is om de energie te bundelen en vast te houden die vrijkomt bij de veranderingen in het gebied. Ondernemers en overheid weten nu van elkaar dat het serieus is en maken het mogelijk om zaken te realiseren. Vanuit deze positieve flow is hij ook benieuwd naar de ‘praktijkschool’. De proeftuin waarin alle disciplines samen moeten komen. Waar we de gestelde doelen ook ruimer moeten interpreteren zonder de beperkingen over te belichten. Proberen en gewoon doen. En een mislukking is soms ook een succes: dan weet je dat iets niet werkt. Maar Guido Houben is er van overtuigd dat iedereen zijn verantwoordelijkheid pakt en lef zal tonen. En dat het gaat lukken.Lees meer >>

Invulling geven aan transitie Buitengoed Geul & Maas
We zitten midden in het overgangsproces van overheid naar ondernemers gestuurd Buitengoed Geul & Maas. Hoe staan we er voor? De pioniersfase hebben we inmiddels achter ons gelaten. Geëxperimenteerd en elkaar leren kennen. Dat heeft tot nieuwe inzichten geleid over hoe de organisatie van het ‘nieuwe’ Buitengoed Geul & Maas moet worden gestructureerd. Na een analyse van gesprekken met relevante stakeholders werden de eerste krijtlijnen zichtbaar. Zorgvuldig bouwen we verder aan de community vanuit de ‘harde kern’. Maar altijd in nauw contact met de overheid die de fundering heeft gelegd. We willen ook leren van al hun ervaring en houden oog voor de belangen van iedereen. Groot en klein. Iedereen die een bijdrage levert of een speciale band heeft met het gebied. Altijd met respect voor het gebied en elkaar. Lees meer >>