Meerssen papier

Meerssen Papier maakt doorstart

Het failliete Meerssen Papier in Meerssen maakt een doorstart. De papierfabriek wordt overgenomen door Marsna Paper BV. 

Marsna Paper BV heeft hierover een akkoord bereikt met de curator in het faillissement.

Dit betekent dat de papierproductie op de drie zeer specialistische machines binnen enkele dagen wordt hervat en de werkgelegenheid voor tenminste 35 medewerkers wordt behouden.

 Jack Giesen, die directeur van Meerssen Papier was tot oktober 2013, wordt opnieuw algemeen directeur van de papierfabriek. Marsna Paper BV zal commercieel in de markt blijven opereren onder de bestaande naam Meerssen Papier omdat deze internationaal bekend is en staat voor hoogwaardige papiersoorten. 

De Provincie Limburg heeft al in 2009 een doorstart mogelijk gemaakt door de fabriek, na een bankroet van Favini, voor € 3,3 miljoen aan te kopen en te verhuren aan Meerssen Papier. Ook nu is de Provincie betrokken bij de doorstart en kan wederom werkgelegenheid worden behouden. 

Gedeputeerde Twan Beurskens van Economische Zaken: ,,Er is een maatschappelijk belang om Meerssen Papier een doorstart te laten maken: Uiteraard vanwege het behoud van werkgelegenheid, maar ook doordat het bedrijf een unieke kennis heeft van specifieke papierproductie.”

Nieuws

Filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul en Maas
Hier treft u diverse filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul & Maas Lees meer >>

Brug ‘Heerlijkheid’ in Schin op Geul geopend met nieuwe fietsknooppunten in Buitengoed Geul & Maas
Dinsdag 5 december is de brug over de Geul bij Schin op Geul feestelijk in gebruik genomen. De brug vormt de laatste ontbrekende schakel in het nieuwe stukje routenetwerk van Buitengoed Geul & Maas. Door deze nieuwe verbinding over de Geul zijn er ook verschillende nieuwe fietsknooppunten geplaatst in en rondom Valkenburg en Meerssen. Om iedereen goed op weg te helpen is er speciaal voor dit project een nieuwe (achtste) druk uitgekomen van de Zuid-Limburgse fietskaart en is de fietsrouteplanner (te vinden via opdefietsinzuidlimburg.nl) bijgewerkt. Het Zuid-Limburgse fietsknooppuntennetwerk heeft door dit project een kwaliteitsboost gekregen.Lees meer >>

Bijeenkomst 23 november 2017
23 november zijn een groot aantal ondernemers en andere belanghebbenden van het Buitengoed Geul & Maas samengekomen bij Ontmoet Anna waar iedereen buitengewoon gastvrij werd ontvangen.Lees meer >>