Mirella Wolfs-Partouns

Het verhaal van Mirella Wolfs-Partouns

Programmamanager Buitengoed Geul & Maas

“Een baan om van te genieten”. Bezig zijn met mensen in een gebied met zo veel mooie parels, bekend en onbekend. Een baan waarin vele elementen van mijn eigen levenspad samenkomen, zoals de liefde voor oude karakteristieke gebouwen, het verenigingsleven, het stadse in afwisseling met het landelijke.

Op een warme zomerdag in 1976 ben ik geboren in een Sphinx-woning in het Boschstraatkwartier van Maastricht. Als kind mocht ik een `blokje om de Sphinx` fietsen: via de Nutsbedrijven aan de Maagdendries langs de Eiffel en Timmerfabriek, waar mijn vader werkte. De Montessorischool als basisschool leerde mij creatief en zelfstandig  te zijn. Later ging ik saxofoon spelen bij de Maastrichtse Verkennersband. Met militaire precisie marcheerden we door vele straten van Europese landen en draaiden we shows op het Wereld Muziek Concours. Mijn studie Cultuurwetenschappen aan de Universiteit Maastricht leerde mij de Westerse cultuur vanuit diverse invalshoeken te bekijken, verschillende disciplines te begrijpen en op zoek te gaan naar het waarom van onze cultuur. Via de richting van technologische cultuur kwam ik te werken in Hoensbroek waar ik onderzoeksprojecten begeleidde om te bezien hoe technologie onze kwaliteit van leven kan beïnvloeden. Van de onderzoekswereld ging ik naar de wereld van adviesbureaus om te werken in publiek private samenwerkingen en integrale kaders op te stellen om uiteindelijk naar de overheid te gaan om  projecten en gebiedsontwikkelingen te begeleiden. Intussen moeder van vier kinderen en van hartje Maastricht naar de landelijke omgeving van Eijsden verhuisd, steeds meer genietend van moeder natuur. 
 
Het luisteren naar anderen, elkaar proberen te begrijpen en de zoektocht naar de samenhang der dingen komen sterk in onze aanpak van het Buitengoed Geul & Maas terug. Belangrijkste doel voor mij is dat we samen verbindingen maken. Dit doen we door ons verhaal te vertellen en op onze beurt te luisteren naar de verhalen van anderen. We leren elkaar beter kennen en gaan elkaar vertrouwen. Het echte verbinden ontstaat als we de ander ook  iets gunnen. Ondanks onze eigen belangen kiezen voor een hoger gelegen doel: dan gun je een ander iets en start het genieten. Laten we in 2015 buitengewoon genieten van het Buitengoed Geul & Maas. Mooie dingen gebeuren wanneer je `vreemden` ontmoet.
 

Nieuws

Filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul en Maas
Hier treft u diverse filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul & Maas Lees meer >>

Het verhaal van... de voorzitter van de stuurgroep
Hij is belangrijk voor het Buitengoed Geul & Maas maar het Buitengoed is ook belangrijk voor hem. Voorzitter van de stuurgroep en wethouder van Meerssen Guido Houben is nog steeds vol passie als hij spreekt over het verbinden en ontsluiten van de parels in het Buitengoed. Hij benadrukt hoe belangrijk het is om de energie te bundelen en vast te houden die vrijkomt bij de veranderingen in het gebied. Ondernemers en overheid weten nu van elkaar dat het serieus is en maken het mogelijk om zaken te realiseren. Vanuit deze positieve flow is hij ook benieuwd naar de ‘praktijkschool’. De proeftuin waarin alle disciplines samen moeten komen. Waar we de gestelde doelen ook ruimer moeten interpreteren zonder de beperkingen over te belichten. Proberen en gewoon doen. En een mislukking is soms ook een succes: dan weet je dat iets niet werkt. Maar Guido Houben is er van overtuigd dat iedereen zijn verantwoordelijkheid pakt en lef zal tonen. En dat het gaat lukken.Lees meer >>

Invulling geven aan transitie Buitengoed Geul & Maas
We zitten midden in het overgangsproces van overheid naar ondernemers gestuurd Buitengoed Geul & Maas. Hoe staan we er voor? De pioniersfase hebben we inmiddels achter ons gelaten. Geëxperimenteerd en elkaar leren kennen. Dat heeft tot nieuwe inzichten geleid over hoe de organisatie van het ‘nieuwe’ Buitengoed Geul & Maas moet worden gestructureerd. Na een analyse van gesprekken met relevante stakeholders werden de eerste krijtlijnen zichtbaar. Zorgvuldig bouwen we verder aan de community vanuit de ‘harde kern’. Maar altijd in nauw contact met de overheid die de fundering heeft gelegd. We willen ook leren van al hun ervaring en houden oog voor de belangen van iedereen. Groot en klein. Iedereen die een bijdrage levert of een speciale band heeft met het gebied. Altijd met respect voor het gebied en elkaar. Lees meer >>