Mini-concert bij Villa Kruisdonk
Een kijkje binnen bij Villa Kruisdonk
Villa Kruisdonk

Monumentendag 2017

Villa Kruisdonk biedt ondernemers de mogelijkheid om op steenworp afstand van Maastricht te werken in een parkachtige omgeving. In een rijksmonument met modern ingerichte kantoorruimtes. Goed bereikbaar en boordevol karakter. Dat is Villa Kruisdonk ten voeten uit.

Villa Kruisdonk
Met veel plezier en enthousiasme heeft Villa Kruisdonk op zondag 10 september deelgenomen aan de jaarlijkse Open Monumentendag.  Afgelopen jaar werden de eigenaar/beheerder daartoe stevig aangemoedigd door de medewerkers van Programma Buitengoed Geul & Maas.

Initiatief meer bij ondernemers zelf
Het initiatief voor de invulling van de Monumentendag in Buitengoed Geul & Maas werd dit jaar namelijk meer bij de ondernemers zelf gelegd. Zij hebben de handschoen opgepakt  en een mooi programma georganiseerd  in overleg met andere landgoederen en monumenten in het buitengoed, zoals Buitenplaats Vaeshartelt en La Petite Suisse in Maastricht, Ontmoet Anna in het historische stationsgebouw van Meerssen en Château St. Gerlach in Houthem/Valkenburg aan de Geul.  

Het was een prachtige dag
In het park van Villa Kruisdonk konden de bezoekers genieten van een mini-concert door celliste Magdalena Morales en gitarist Arturo Castro Nogueras, die het publiek betoverden met Caribische klassieke en eigentijdse muziek. Jonge gidsen leidden zo’n 80 geïnteresseerde bezoekers rond langs mooie doorkijkjes in het park en de villa. Ze gaven een boeiende uitleg over de architectuur en historie. Na afloop was er gelegenheid om iets te drinken met een kleine versnapering.

Parelsnoer belangrijke meerwaarde
Volgens de eigenaar/beheerder van Villa Kruisdonk  heeft het parelsnoer van villa’s, kastelen en tuinen in Buitengoed Geul & Maas een belangrijke meerwaarde voor de afzonderlijke parels in het Buitengoed, waar Villa Kruisdonk er één van is. De eigenaar/beheerder kijkt  daarom uit naar Open Monumentendag 2018. Liefst ook dan weer met een stevig programma in samenwerking met de andere landgoederen en monumenten in Buitengoed Geul & Maas.  

Nieuws

Filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul en Maas
Hier treft u diverse filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul & Maas Lees meer >>

Brug ‘Heerlijkheid’ in Schin op Geul geopend met nieuwe fietsknooppunten in Buitengoed Geul & Maas
Dinsdag 5 december is de brug over de Geul bij Schin op Geul feestelijk in gebruik genomen. De brug vormt de laatste ontbrekende schakel in het nieuwe stukje routenetwerk van Buitengoed Geul & Maas. Door deze nieuwe verbinding over de Geul zijn er ook verschillende nieuwe fietsknooppunten geplaatst in en rondom Valkenburg en Meerssen. Om iedereen goed op weg te helpen is er speciaal voor dit project een nieuwe (achtste) druk uitgekomen van de Zuid-Limburgse fietskaart en is de fietsrouteplanner (te vinden via opdefietsinzuidlimburg.nl) bijgewerkt. Het Zuid-Limburgse fietsknooppuntennetwerk heeft door dit project een kwaliteitsboost gekregen.Lees meer >>

Bijeenkomst 23 november 2017
23 november zijn een groot aantal ondernemers en andere belanghebbenden van het Buitengoed Geul & Maas samengekomen bij Ontmoet Anna waar iedereen buitengewoon gastvrij werd ontvangen.Lees meer >>