Voorbeelden van natuurspeelplaatsen
Brainstormen tijdens de ontwerpsessie

Eerste ontwerpsessie Beleefweide Vaeshartelt

Op donderdag 3 maart 2016 heeft de eerste ontwerpsessie van de Beleefweide bij Buitenplaats Vaeshartelt plaatsgevonden. Beleefweides zijn plekken waar mensen het hele jaar door terecht kunnen om actief bezig te zijn met beplanting, buiten spelen, plukken van eetbare planten, oogsten of onderhoud plegen – of om er simpelweg te genieten van rust en natuur.

Buitenplaats Vaeshartelt heeft de droom om een natuurspeelplaats te realiseren en kan dit waarmaken door de financiële steun van de stichting Kannunik Salden Nieuwenhof, IKL Droomprijs en Buitengoed Geul & Maas. Hiermee wil Buitenplaats Vaeshartelt nog meer een Buitenplaats voor kinderen worden. In de komende maanden maart wordt het plan voor de natuurspeelplaats, onder leiding van IKL verder uitgewerkt, samen met betrokkenen uit de omgeving en de kinderen zelf. Uiteindelijk worden de plannen met hulp van zo veel mogelijk vrijwilligers uitgevoerd.

Donderdag 3 maart 2016 was de eerste ontwerpsessie in het bijenpaviljoen van Vaeshartelt. Partijen zoals IKL, BSO De Boomhut Amby, scouting Bunde, Buurtvereniging Weert, Traject Opbouwwerk Limmel Nazareth, CNME, Different Perspective, Stichting Vrienden van Vaeshartelt, Stichting Buitenplaats Vaeshartelt en het Buitengoed Geul & Maas hebben tijdens de eerste ontwerpsessie gewerkt aan de eerste stappen richting de Beleefweide. Dit geeft voldoende voedingsbodem om op 7 april verder te gaan in de tweede ontwerpsessie. 

Nieuws

Filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul en Maas
Hier treft u diverse filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul & Maas Lees meer >>

Brug ‘Heerlijkheid’ in Schin op Geul geopend met nieuwe fietsknooppunten in Buitengoed Geul & Maas
Dinsdag 5 december is de brug over de Geul bij Schin op Geul feestelijk in gebruik genomen. De brug vormt de laatste ontbrekende schakel in het nieuwe stukje routenetwerk van Buitengoed Geul & Maas. Door deze nieuwe verbinding over de Geul zijn er ook verschillende nieuwe fietsknooppunten geplaatst in en rondom Valkenburg en Meerssen. Om iedereen goed op weg te helpen is er speciaal voor dit project een nieuwe (achtste) druk uitgekomen van de Zuid-Limburgse fietskaart en is de fietsrouteplanner (te vinden via opdefietsinzuidlimburg.nl) bijgewerkt. Het Zuid-Limburgse fietsknooppuntennetwerk heeft door dit project een kwaliteitsboost gekregen.Lees meer >>

Bijeenkomst 23 november 2017
23 november zijn een groot aantal ondernemers en andere belanghebbenden van het Buitengoed Geul & Maas samengekomen bij Ontmoet Anna waar iedereen buitengewoon gastvrij werd ontvangen.Lees meer >>