Kasteelhoeve Broers
De heren Eurlings en Oostwegel

Het verhaal van… Burgemeester Quicx

 

Op vrijdag 10 februari heeft ‘Burgemeester Quicx, Coffee & More’ zijn deuren geopend: het nieuw koffie- en lunchconcept in de kasteelhoeve naast de entree van Château St. Gerlach. De kasteelhoeve was ooit de woning van de burgemeester van Houthem (1820-1856). Vandaag de dag is de huiskamer van Burgemeester Quicx een gezellige ontmoetingsplek voor omwonenden, hotelgasten, wandelaars en fietsers.  Bij gelegenheid van de opening dronken Camille Oostwegel sr - die verantwoordelijk is voor de restauratie- en drs Martin Eurlings - tot voor kort burgemeester van de gemeente Valkenburg aan de Geul - samen een kopje koffie. Hiermee kan weer een nieuwe component aan het toch al imposante complex van Chateau St. Gerlach worden toegevoegd en bevestigt daarmee haar beeldbepalende positie als een van de iconen van het Buitengoed.

Verbindingsas Buitengoed Geul & Maas
Met de komst van deze kasteelhoeve wordt een nieuwe parel toegevoegd aan het kralensnoer van de verbindings-as. Begin februari werd ter hoogte van de gerestaureerde kasteelhoeve tevens een start gemaakt met de reconstructie en herprofilering van de Provinciale weg. Hiermee wordt gewerkt aan de allereerste schakel van de verbindingsas van Buitengoed Geul & Maas. Zowel ‘Burgemeester Quicx’ als de primeur van de verbindingsas vormen twee mooie nieuwe mijlpalen in het Buitengoed Geul & Maas.

De ‘huiskamer van Houthem’
In de gezellige huiskamer van burgemeester Quicx herinneren de houten spanten en de eeuwenoude mergelmuren aan de tijd dat hij burgemeester van Houthem was (1820 – 1856). Voor het Buitengoed is een van de belangrijkste elementen het kunnen beleven en genieten van memorabele plaatsen van dit bijzonder mooie gebied.

Voor meer informatie: www.burgemeesterquicx.nl

Nieuws

Filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul en Maas
Hier treft u diverse filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul & Maas Lees meer >>

Brug ‘Heerlijkheid’ in Schin op Geul geopend met nieuwe fietsknooppunten in Buitengoed Geul & Maas
Dinsdag 5 december is de brug over de Geul bij Schin op Geul feestelijk in gebruik genomen. De brug vormt de laatste ontbrekende schakel in het nieuwe stukje routenetwerk van Buitengoed Geul & Maas. Door deze nieuwe verbinding over de Geul zijn er ook verschillende nieuwe fietsknooppunten geplaatst in en rondom Valkenburg en Meerssen. Om iedereen goed op weg te helpen is er speciaal voor dit project een nieuwe (achtste) druk uitgekomen van de Zuid-Limburgse fietskaart en is de fietsrouteplanner (te vinden via opdefietsinzuidlimburg.nl) bijgewerkt. Het Zuid-Limburgse fietsknooppuntennetwerk heeft door dit project een kwaliteitsboost gekregen.Lees meer >>

Bijeenkomst 23 november 2017
23 november zijn een groot aantal ondernemers en andere belanghebbenden van het Buitengoed Geul & Maas samengekomen bij Ontmoet Anna waar iedereen buitengewoon gastvrij werd ontvangen.Lees meer >>