Rondleiding Chateau St. Gerlach
In de A2 tunnel
Withuishof
Rothemermolen

Nederlandse Vereniging van Rentmeesters op excursie in Buitengoed Geul & Maas

De jaarlijkse excursie van de Nederlandse Vereniging van Rentmeesters kring Zuid stond dit jaar in het teken van Landgoederen en herbestemming. Waar kan je beter naar toe gaan dan naar het Buitengoed Geul & Maas? 

De rentmeesters kwamen op 2 september samen in Château St. Gerlach, waar zij welkom werden geheten door de eigenaar Camille Oostwegel. Hij nam de rentmeesters letterlijk mee over het landgoed en vertelde hen het verhaal van Château St. Gerlach. 

Gedeputeerde Patrick van den Broeck vertelde de rentmeesters over het provinciale beleid ten aanzien van landgoederen, herbestemming en het plattelandsbeleids in het algemeen.  De gedeputeerde vroeg zich tijdens zijn inleiding af wat de Provincie en de rentmeesters voor elkaar kunnen betekenen om gemeenschappelijke doelen te bereiken. “Rentmeesters laat u horen.” De NVR ziet dit als een op het lijf geschreven uitdaging en zal dan ook graag gehoor geven aan de oproep om zich als rentmeesters te laten horen en dit te communiceren met de gedeputeerde.

 Daarna hebben de rentmeesters uit Zeeland, Noord-Brabant en Limburg zich per bus dwars door het buitengoed verplaatst. Allereerst langs Hoeve Broers via de Geulhemermolen richting de Rothemermolen om vervolgens langs het landgoed Kruisdonk, Mariënwaard en Villa Kanjel naar het A2 project te gaan.

De rentmeesters kregen een kijkje achter de schermen van het A2 project en mochten per bus door de onderste tunnelbuis. Onder begeleiding van een gids van Avenue werden de rentmeesters meegenomen door het grootse project. Bij Hoeve Withuishof kregen de rentmeesters een presentatie over de herbestemming en ‘de transitie van Hof naar Landgoed’.

 Vanuit Hoeve Withuishof werd koers gezet richting de Gulpener Bierbrouwerij. Daar stond een ongefilterde Weitzen voor de rentmeesters klaar en vertelde André Koppen het verhaal van de Vrije Brouwer: bier maken, MVO, teelt van gerst en hop in coöperatieverband. Afsluitend werd er genoten van de combinatie van bier, frites en zoerfleisch.

 Mooi samengevat in één zin door een van de rentmeesters: “Tijdens dagen als deze besef je als rentmeester hoe mooi je werkveld is en welke kansen Limburg te bieden heeft!”

Klik hier voor foto’s van de bustour

Nieuws

Filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul en Maas
Hier treft u diverse filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul & Maas Lees meer >>

Brug ‘Heerlijkheid’ in Schin op Geul geopend met nieuwe fietsknooppunten in Buitengoed Geul & Maas
Dinsdag 5 december is de brug over de Geul bij Schin op Geul feestelijk in gebruik genomen. De brug vormt de laatste ontbrekende schakel in het nieuwe stukje routenetwerk van Buitengoed Geul & Maas. Door deze nieuwe verbinding over de Geul zijn er ook verschillende nieuwe fietsknooppunten geplaatst in en rondom Valkenburg en Meerssen. Om iedereen goed op weg te helpen is er speciaal voor dit project een nieuwe (achtste) druk uitgekomen van de Zuid-Limburgse fietskaart en is de fietsrouteplanner (te vinden via opdefietsinzuidlimburg.nl) bijgewerkt. Het Zuid-Limburgse fietsknooppuntennetwerk heeft door dit project een kwaliteitsboost gekregen.Lees meer >>

Bijeenkomst 23 november 2017
23 november zijn een groot aantal ondernemers en andere belanghebbenden van het Buitengoed Geul & Maas samengekomen bij Ontmoet Anna waar iedereen buitengewoon gastvrij werd ontvangen.Lees meer >>