Boomfeestdag 2017

Terugblik Boomfeestdag 2017

Op woensdag 22 maart 2017 werd in ons land het 60-jarig bestaan van de Boomfeestdag gevierd. Boomfeestdag is hiermee, wereldwijd, het oudste evenement dat de jeugd betrekt bij de natuur door het laten planten van een eigen boom. De gastgemeente voor het Bomenfeest was Maastricht. En was daarmee in 2017 de Boomfeestdag hoofdstad van Nederland. Met de jubileumviering in Maastricht  wordt de start van de inplant van de ‘De Groene Loper’ met 2000 lindebomen op het dak van de van de nieuwe A2 tunnel benadrukt.  

Deze beplanting zorgt er mede voor dat nieuwe groene en recreatieve verbindingen in en buiten de stad ontstaan. Zo wordt een drukke verkeersweg van een barrière omgetoverd tot een schakel die bijdraagt aan de ontsluiting en toegankelijkheid van de andere delen van het Buitengoed Geul & Maas.

Het was een geslaagde dag waarop vele kinderen een boom hebben geplant. Inmiddels zijn overal rondom de in en uitgangen van de nieuwe tunnel de ontluikende bladeren zichtbaar en kan het echte feest beginnen.

Klik hier voor de foto's.

 

Nieuws

Filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul en Maas
Hier treft u diverse filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul & Maas Lees meer >>

Brug ‘Heerlijkheid’ in Schin op Geul geopend met nieuwe fietsknooppunten in Buitengoed Geul & Maas
Dinsdag 5 december is de brug over de Geul bij Schin op Geul feestelijk in gebruik genomen. De brug vormt de laatste ontbrekende schakel in het nieuwe stukje routenetwerk van Buitengoed Geul & Maas. Door deze nieuwe verbinding over de Geul zijn er ook verschillende nieuwe fietsknooppunten geplaatst in en rondom Valkenburg en Meerssen. Om iedereen goed op weg te helpen is er speciaal voor dit project een nieuwe (achtste) druk uitgekomen van de Zuid-Limburgse fietskaart en is de fietsrouteplanner (te vinden via opdefietsinzuidlimburg.nl) bijgewerkt. Het Zuid-Limburgse fietsknooppuntennetwerk heeft door dit project een kwaliteitsboost gekregen.Lees meer >>

Bijeenkomst 23 november 2017
23 november zijn een groot aantal ondernemers en andere belanghebbenden van het Buitengoed Geul & Maas samengekomen bij Ontmoet Anna waar iedereen buitengewoon gastvrij werd ontvangen.Lees meer >>