Proosdijpark, Meerssen
Proosdijpark, Meerssen

Proosdijpark, twee parkdelen, één harmonieus park

Maison Proosdij grenst aan het Proosdijpark en de bijbehorende kloostertuin, die als vanouds weer met elkaar verbonden moeten worden. De renovatie maakt deel uit van de derde en laatste fase van het Centrumplan kern Meerssen. In dit plan  koos de gemeente Meerssen voor enerzijds het behoud van historie en anderzijds het verbeteren van bepaalde gebieden in het centrum, die hierdoor aantrekkelijker worden voor inwoners en toeristen.

De volgende loot aan de stam is nu aan de orde met het herstel van de voormalige kloostertuin in de Late Landschapsstijl, een stijl  die zich onder andere kenmerkt door het nabootsen van weidse vergezichten en vloeiende lijnen. Verwilderd groen wordt verwijderd en een aantal kleine bomen maakt plaats voor grotere boomsoorten. Ook het bestaande pad in de kloostertuin wordt vernieuwd en de oude poorten uit 1935 zijn gerestaureerd en opnieuw geplaatst. 
 
Een gedempt deel van de monumentale vijver wordt teruggebracht in de oorspronkelijke opzet en de overgang naar Maison Proosdij wordt landschappelijk aangekleed. Vanaf het voorjaar kunt u ook gebruik gaan maken van een nieuwe brug over de vijver, die een belangrijke functie vervult als verbinding tussen de verschillende parkdelen. 
 
Voortaan kunt u dus niet alleen maar een wandeling maken door het sfeervolle Proosdijpark, maar ook door de schitterend gerenoveerde kloostertuin. Deze is geopend vanaf 8.30 uur tot het invallen van de schemering. 
 

Nieuws

Filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul en Maas
Hier treft u diverse filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul & Maas Lees meer >>

Brug ‘Heerlijkheid’ in Schin op Geul geopend met nieuwe fietsknooppunten in Buitengoed Geul & Maas
Dinsdag 5 december is de brug over de Geul bij Schin op Geul feestelijk in gebruik genomen. De brug vormt de laatste ontbrekende schakel in het nieuwe stukje routenetwerk van Buitengoed Geul & Maas. Door deze nieuwe verbinding over de Geul zijn er ook verschillende nieuwe fietsknooppunten geplaatst in en rondom Valkenburg en Meerssen. Om iedereen goed op weg te helpen is er speciaal voor dit project een nieuwe (achtste) druk uitgekomen van de Zuid-Limburgse fietskaart en is de fietsrouteplanner (te vinden via opdefietsinzuidlimburg.nl) bijgewerkt. Het Zuid-Limburgse fietsknooppuntennetwerk heeft door dit project een kwaliteitsboost gekregen.Lees meer >>

Bijeenkomst 23 november 2017
23 november zijn een groot aantal ondernemers en andere belanghebbenden van het Buitengoed Geul & Maas samengekomen bij Ontmoet Anna waar iedereen buitengewoon gastvrij werd ontvangen.Lees meer >>