Wethouder Vankan onthuld het bouwbord

start ‘verbindings-as’ Buitengoed Geul & Maas

Op maandag 30 januari zijn de werkzaamheden gestart voor reconstructie van de provinciale weg tussen Strabeek en Houthem. Hiermee is een begin gemaakt voor de eerste schakel van de nieuwe verbindingsas in Buitengoed Geul & Maas. Het Buitengoed is een aaneenschakeling van kastelen en landgoederen in de monumentengemeenten Maastricht, Meerssen en Valkenburg aan de Geul. De reconstructie van de oude provinciale weg door Houthem is wellicht al voor de zomervakantie gereed. Tot die tijd is er een omleidingsroute voor het verkeer.  

Het creatieve brein van de verbindingsas wordt gevormd door de medewerkers van Bureau Heusschen Copier in Gulpen. Zij maakten het ontwerp voor de  nieuwe verbindingsweg, die van de achterzijde van station Maastricht tot aan Schin op Geul loopt.  

De nieuwe verbindingsas  krijgt een duidelijk herkenbaar gezicht.  Ongeacht of je in Maastricht, Meerssen of Valkenburg aan de Geul bent: straatklinkers, stoepranden, opritten, bestratingspatroon en beplantingskeuze ademen Buitengoed Geul & Maas. Het nieuwe straatprofiel zorgt bovendien voor meer verkeersveiligheid van weggebruikers en omwonenden. 

De BGM gebiedsvisie is de verbeelding van het samenwerkingsproject van de gemeente Maastricht, de gemeente Meerssen, de gemeente Valkenburg aan de Geul en de Provincie Limburg.  De volgende ‘wervel’ die wordt opgepakt ligt in de gemeente Meerssen, ter hoogte van Rothem.

Omdat de Verbindings-as door het BGM zowel letterlijk en figuurlijk als een belangrijk verbindend  element wordt beschouwd wordt deze reconstructie financieel mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Buitengoed en de Provincie Limburg.

Nieuws

Filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul en Maas
Hier treft u diverse filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul & Maas Lees meer >>

Brug ‘Heerlijkheid’ in Schin op Geul geopend met nieuwe fietsknooppunten in Buitengoed Geul & Maas
Dinsdag 5 december is de brug over de Geul bij Schin op Geul feestelijk in gebruik genomen. De brug vormt de laatste ontbrekende schakel in het nieuwe stukje routenetwerk van Buitengoed Geul & Maas. Door deze nieuwe verbinding over de Geul zijn er ook verschillende nieuwe fietsknooppunten geplaatst in en rondom Valkenburg en Meerssen. Om iedereen goed op weg te helpen is er speciaal voor dit project een nieuwe (achtste) druk uitgekomen van de Zuid-Limburgse fietskaart en is de fietsrouteplanner (te vinden via opdefietsinzuidlimburg.nl) bijgewerkt. Het Zuid-Limburgse fietsknooppuntennetwerk heeft door dit project een kwaliteitsboost gekregen.Lees meer >>

Bijeenkomst 23 november 2017
23 november zijn een groot aantal ondernemers en andere belanghebbenden van het Buitengoed Geul & Maas samengekomen bij Ontmoet Anna waar iedereen buitengewoon gastvrij werd ontvangen.Lees meer >>