Weerterhof

Herbestemming Rijksmonument Weerterhof

Even buiten de buurtschap Weert (gemeente Meerssen) ligt rijksmonument Weerterhof: een prachtige carréboerderij uit de 19e eeuw. De eigenaar wil de Weerterhof herbestemmen tot crematorium met uitvaartcentrum en horecavoorziening. Omdat het monument en de bijhorende gronden een agrarische bestemming hebben, is een wijziging van het bestemmingsplan nodig.

Buitengoed Geul & Maas
De Weerterhof ligt in Buitengoed Geul & Maas. In dit kader wordt bekeken of monument en bijhorende gronden ook een recreatieve functie kunnen krijgen.

Wijziging bestemmingsplan
De beide initiatiefnemers - eigenaar Bouwbedrijf van de Ven uit Veghel en uitvaartonderneming Yarden -  zijn in overleg met de gemeente bezig met verdere uitwerking en onderzoeken. Hierbij moeten zij rekening ouden met randvoorwaarden op het gebied van milieu, verkeer en de monumentale status van de Weerterhof.

Start inspraak
Het voorontwerp-bestemmingsplan wordt binnenkort voor inspraak ter inzage gelegd. De inspraaktermijn wordt o.a. aangekondigd op de gemeentelijke website www.meerssen.nl. Wilt u informatie van de gemeente Meerssen automatisch in uw mailbox ontvangen? Op www.meerssen.nl kunt u zich gratis abonneren op de wekelijkse digitale nieuwsbrief Sfeervol Meerssen.

Meer weten? Ga naar:  
www.meerssen.nl/projecten

Nieuws

Filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul en Maas
Hier treft u diverse filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul & Maas Lees meer >>

Brug ‘Heerlijkheid’ in Schin op Geul geopend met nieuwe fietsknooppunten in Buitengoed Geul & Maas
Dinsdag 5 december is de brug over de Geul bij Schin op Geul feestelijk in gebruik genomen. De brug vormt de laatste ontbrekende schakel in het nieuwe stukje routenetwerk van Buitengoed Geul & Maas. Door deze nieuwe verbinding over de Geul zijn er ook verschillende nieuwe fietsknooppunten geplaatst in en rondom Valkenburg en Meerssen. Om iedereen goed op weg te helpen is er speciaal voor dit project een nieuwe (achtste) druk uitgekomen van de Zuid-Limburgse fietskaart en is de fietsrouteplanner (te vinden via opdefietsinzuidlimburg.nl) bijgewerkt. Het Zuid-Limburgse fietsknooppuntennetwerk heeft door dit project een kwaliteitsboost gekregen.Lees meer >>

Bijeenkomst 23 november 2017
23 november zijn een groot aantal ondernemers en andere belanghebbenden van het Buitengoed Geul & Maas samengekomen bij Ontmoet Anna waar iedereen buitengewoon gastvrij werd ontvangen.Lees meer >>