IVN

Zomeravondwandeling naar “de Biesenberg” en ecoducten 10 juni

Op woensdagavond 10 juni wandelt het IVN Ulestraten, voor de 5e keer, door het nieuwe natuurgebied “De Biesenberg” en omgeving bij Schietecoven, een gehucht van Ulestraten.

Het gebied is op 18 juni 2010 officieel geopend en is een echt struingebied. Het valt binnen de begrenzing Buitengoed Geul &Maas.
Het natuurgebied “De Biesenberg”, met zijn mooie vergezichten, gaat een schakel vormen tussen het Maasdal en het Geuldal, via de nieuw aangelegde ecoducten Bunderbosch en Kalverbosch, dat we dan ook bezoeken.
De vele bijzondere en beschermde dieren zoals das, ree en steenmarter steken nu al veilig, en in alle rust, over via deze ecoducten.

Vertrek om 19.30 uur aan de Hekstraat 56 in Schietecoven bij het fruitbedrijf Gilbert Petit, waar de auto’s geparkeerd kunnen worden op de binnenplaats van het bedrijf (dus niet op de openbare weg).

Denk aan gepast schoeisel en kleding. Honden zijn niet toegestaan.
Informatie Fred Erkenbosch 043-3644647 en 
http://ivn.nl/afdeling/ulestraten
Gratis voor leden en niet leden.

Nieuws

Filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul en Maas
Hier treft u diverse filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul & Maas Lees meer >>

Brug ‘Heerlijkheid’ in Schin op Geul geopend met nieuwe fietsknooppunten in Buitengoed Geul & Maas
Dinsdag 5 december is de brug over de Geul bij Schin op Geul feestelijk in gebruik genomen. De brug vormt de laatste ontbrekende schakel in het nieuwe stukje routenetwerk van Buitengoed Geul & Maas. Door deze nieuwe verbinding over de Geul zijn er ook verschillende nieuwe fietsknooppunten geplaatst in en rondom Valkenburg en Meerssen. Om iedereen goed op weg te helpen is er speciaal voor dit project een nieuwe (achtste) druk uitgekomen van de Zuid-Limburgse fietskaart en is de fietsrouteplanner (te vinden via opdefietsinzuidlimburg.nl) bijgewerkt. Het Zuid-Limburgse fietsknooppuntennetwerk heeft door dit project een kwaliteitsboost gekregen.Lees meer >>

Bijeenkomst 23 november 2017
23 november zijn een groot aantal ondernemers en andere belanghebbenden van het Buitengoed Geul & Maas samengekomen bij Ontmoet Anna waar iedereen buitengewoon gastvrij werd ontvangen.Lees meer >>