St. Gerlach & de Curfsgroeve
Wandeling rondom Chateau St. Gerlach

Beleefweek in Buitengoed Geul & Maas

Tijdens de eerste Beleefweek Zuid-Limburg (16 t/m 24 september) van Nationaal Landschap Zuid-Limburg konden belangstellenden genieten van meer dan 40 aantrekkelijke activiteiten in heel Zuid-Limburg. In Buitengoed Geul & Maas was er speciale aandacht voor de Curfsgroeve en Chateau St. Gerlach.

Wandeling Curfsgroeve
Verscholen in de hellingbossen van het Geuldal tussen Berg & Terblijt en Meerssen ligt de Curfsgroeve. In deze groeve werd ruim 70 jaar mergel gewonnen. Een groot deel van de groeve is normaal in verband met haar bijzondere natuurwaarden en de begrazing met Nederlandse landgeiten afgesloten voor het publiek. Tijdens de Beleefweek was de groeve onder begeleiding van een gids toegankelijk. 

Château St. Gerlach: van klooster tot kasteel
Het eeuwenoude kasteelhotel Château St. Gerlach ademt historie en elegantie. Ook de monumentale St. Gerlachuskerk en schatkamer zijn een bezoek waard. 

Nieuws

Filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul en Maas
Hier treft u diverse filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul & Maas Lees meer >>

Het verhaal van… Dear Hunter; op jacht in het Buitengoed
Dear Hunter praktiseert ‘cartopologie’: door op locatie te gaan wonen en werken, deze plek proberen te doorgronden (antropologie) en in kaart te brengen (cartografie). De afgelopen vier jaar hebben al zo’n 15 steden en gemeenten uit Nederland, Duitsland èn België gebruik gemaakt van deze bijzondere aanpak.Lees meer >>

Op de fiets door het Buitengoed
Onlangs maakten de bestuurders van de samenwerkende gemeenten en de Provincie Limburg een fietstocht door Buitengoed Geul & Maas. De tocht voerde onder meer langs de Tuinen van Maastricht, Teaching Hotelschool Chateau Bethlehem, Buitenplaats Vaeshartelt, Hoeve Klinkenberg, Landgoed Vliek en Sportschool TEN: slechts enkele van vele private ondernemingen die samen invulling geven aan de bezienswaardigheden en activiteiten in Buitengoed Geul & Maas.Lees meer >>