Boomfeestdag 11 maart 2015
Boomfeestdag 11 maart 2015

De handen uit de mouwen tijdens Boomfeestdag Buitengoed Geul & Maas op 11 maart

Op woensdag 11 maart heeft Buitengoed Geul & Maas een boomfeestdag georganiseerd: samen met initiatiefnemers, basisscholen en vrijwilligers zijn er op diverse plekken bomen en groen aangeplant. Er is hard gewerkt door de vele deelnemers.

Naast het planten van groen is ook het Routenetwerk, een verknoping van het bestaande en nieuwe fietspadennetwerk geopend door gedeputeerde Twan Beurskens bij Chateau St. Gerlach. En er werd aandacht besteed aan de op 7 maart geopende pelgrimsroute Santiago de Compostella in Houthem.

De meest omvangrijke taak was natuurlijk het planten van groen. Bij basisschool De Bundeling in Meerssen zijn fruitbomen geplant. Op de bijenweide in Meersen zijn planten gezaaid die er voor zorgen dat de bijenpopulatie toeneemt, daarom is er ook een groot bijenhotel geplaatst.

Bij Kasteel Borgharen zijn nieuwe lindebomen geplant aan de rand van het landgoed.

Bij de Drie Poorten bij Vaeshartelt werd 750 meter haag geplant, om de spoorlijn af te schermen van de weide waar schapen graasden van Sjoen Graas. De deelnemers kregen van de Fruiterie een gezonde snack.

 
 
 
 
Zie hier ons filmpje over de Boomfeestdag,
de eerste uit een reeks van 6: 
http://bizznet.tv/Boomfeestdag.html
 
Welk pareltje wilt u in een volgend filmpje zien?
Laat het ons weten.
 
 
 

Nieuws

Filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul en Maas
Hier treft u diverse filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul & Maas Lees meer >>

Het verhaal van… Dear Hunter; op jacht in het Buitengoed
Dear Hunter praktiseert ‘cartopologie’: door op locatie te gaan wonen en werken, deze plek proberen te doorgronden (antropologie) en in kaart te brengen (cartografie). De afgelopen vier jaar hebben al zo’n 15 steden en gemeenten uit Nederland, Duitsland èn België gebruik gemaakt van deze bijzondere aanpak.Lees meer >>

Op de fiets door het Buitengoed
Onlangs maakten de bestuurders van de samenwerkende gemeenten en de Provincie Limburg een fietstocht door Buitengoed Geul & Maas. De tocht voerde onder meer langs de Tuinen van Maastricht, Teaching Hotelschool Chateau Bethlehem, Buitenplaats Vaeshartelt, Hoeve Klinkenberg, Landgoed Vliek en Sportschool TEN: slechts enkele van vele private ondernemingen die samen invulling geven aan de bezienswaardigheden en activiteiten in Buitengoed Geul & Maas.Lees meer >>