De start bij Kasteel Borgharen
Rennend door het rivierpark

De Maasvallei-loop

Buitengewoon Genieten; dat was de Maasvallei-loop voor programmamanager Lex Hoefnagels! Tropische omstandigheden en het prachtige decor van Rivierpark Maasvallei en Buitengoed Geul & Maas vormden de ingrediënten voor de eerste Maasvallei-loop op zondag 18 juni jl.

“Het startschot van dit unieke hardloopevenement klonk vanaf de binnenplaats van Kasteel Borgharen. De route van 15 kilometer liep vervolgens naar kasteelhoeve Hartelstein, waar (halverwege) een verzorgingspost was ingericht. Er was daarbij aan alles gedacht; water, fruit, winegums en zelfs chips om wat zout aan te vullen in verband met de extreme warmte. Ook kon er verkoeling gezocht worden in een grote, met water gevulde, metselkuip. Onderweg doorkruisten we een wildernisachtig gebied waarin ook grote grazers als de Galloways en Konikpaarden zich thuis voelen. Avontuurlijke paadjes, venijnige dijkklimmetjes, uitgestrekte vlaktes en de droge bedding van de Grensmaas; heerlijk om doorheen te struinen. 

Voor mij als ‘regelman’ van het Buitengoed Geul en Maas was het een bijzondere ervaring om nu eens niet vanachter het bureau betrokken te zijn bij dit gebied, maar het als recreant te beleven.
Door de uitzonderlijke weersomstandigheden en het wildernisachtige parcours, was het voor mij persoonlijk wél nogal afzien. Hier kwamen ontspanning en inspanning elkaar tegen! Maar na afloop was de voldoening des te groter. 

Een prachtige natuurloop door dit verrassende Maasvallei-gebied, waarin ook diverse “pareltjes” van kastelen uit het Buitengoed Geul & Maas te vinden zijn. Samen met de mooie Maasdorpen, de idyllische pontjes en vele evenementen, biedt deze regio een unieke combinatie van cultuur, natuur en landschap. Erg de moeite waard om al wandelend en fietsend te gaan verkennen!”

Nieuws

Filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul en Maas
Hier treft u diverse filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul & Maas Lees meer >>

Het verhaal van… Dear Hunter; op jacht in het Buitengoed
Dear Hunter praktiseert ‘cartopologie’: door op locatie te gaan wonen en werken, deze plek proberen te doorgronden (antropologie) en in kaart te brengen (cartografie). De afgelopen vier jaar hebben al zo’n 15 steden en gemeenten uit Nederland, Duitsland èn België gebruik gemaakt van deze bijzondere aanpak.Lees meer >>

Op de fiets door het Buitengoed
Onlangs maakten de bestuurders van de samenwerkende gemeenten en de Provincie Limburg een fietstocht door Buitengoed Geul & Maas. De tocht voerde onder meer langs de Tuinen van Maastricht, Teaching Hotelschool Chateau Bethlehem, Buitenplaats Vaeshartelt, Hoeve Klinkenberg, Landgoed Vliek en Sportschool TEN: slechts enkele van vele private ondernemingen die samen invulling geven aan de bezienswaardigheden en activiteiten in Buitengoed Geul & Maas.Lees meer >>