Aandacht voor erfgoed

Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed 2018

De Europese Commissie heeft 2018 uitgeroepen tot het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed. Het doel is het vergroten van het bewustzijn over de aanwezigheid van dit erfgoed en aandacht voor de uitdagingen en kansen die het biedt. In dat verband focust Nederland zich op de belangrijke rol die erfgoed speelt in ons land en in de provincie Limburg. Overheidsinvesteringen in het behoud van cultureel erfgoed rechtvaardigen dat een breed en divers publiek van het erfgoed kan genieten en erbij betrokken is.

Thema’s
In 2018 wordt landelijk elke maand een specifiek thema belicht. Voor Buitengoed Geul & Maas is het interessant dat in augustus landgoederen & buitenplaatsen in de spotlight staan. Zowel in de ontstaansgeschiedenis, de architectuur van bouw, interieur en tuinen als de oorspronkelijke familiebanden zijn Europese dwarsverbanden te vinden. Samen met de provincie denken we na over de kans die het Europees Erfgoedjaar biedt in augustus 2018 en welke invulling we daaraan kunnen geven, waarbij we ook de gebruikers van Buitengoed Geul & Maas zullen betrekken.

Meer informatie
Voor meer informatie, ook voor andere thema’s die belicht worden in 2018, neem je een kijkje op www.europeeserfgoedjaar.nl en hou je de website van Buitengoed Geul & Maas in de gaten!

Nieuws

Filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul en Maas
Hier treft u diverse filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul & Maas Lees meer >>

Het verhaal van… Dear Hunter; op jacht in het Buitengoed
Dear Hunter praktiseert ‘cartopologie’: door op locatie te gaan wonen en werken, deze plek proberen te doorgronden (antropologie) en in kaart te brengen (cartografie). De afgelopen vier jaar hebben al zo’n 15 steden en gemeenten uit Nederland, Duitsland èn België gebruik gemaakt van deze bijzondere aanpak.Lees meer >>

Op de fiets door het Buitengoed
Onlangs maakten de bestuurders van de samenwerkende gemeenten en de Provincie Limburg een fietstocht door Buitengoed Geul & Maas. De tocht voerde onder meer langs de Tuinen van Maastricht, Teaching Hotelschool Chateau Bethlehem, Buitenplaats Vaeshartelt, Hoeve Klinkenberg, Landgoed Vliek en Sportschool TEN: slechts enkele van vele private ondernemingen die samen invulling geven aan de bezienswaardigheden en activiteiten in Buitengoed Geul & Maas.Lees meer >>