uitleg onderweg
uitleg onderweg
De heer Oostwegel laat nieuwe plannen zien

Met gedeputeerde Hans Teunissen op de fiets door het Buitengoed Geul & Maas

Hoe kun je het beste in korte tijd een indruk krijgen van het Buitengoed voor iemand die sinds kort bestuurder en mede verantwoordelijk is voor het reilen & zeilen ervan? Tevens een overvolle agenda heeft en bij wie het wielrennen in de genen zit. Dan is er maar één oplossing: op de fiets het Buitengoed zien, beleven en ervaren. Gedeputeerde Hans Teunissen heeft in een flitsbezoek een aantal markante objecten aanschouwd en is langs diverse uitgevoerde en nog uit te voeren projecten gefietst.

De meeste aandacht ging uit naar zaken waar particuliere ondernemers en private landgoedeigenaren bij zijn betrokken. Zo werd gestopt bij de horecakastelen; Chateau Jerusalem en Chateau Bethlehem. Ook de beide locaties voor een crematorium op Grand Suisse en Weerterhof genoten speciale belangstelling.  

Na korte stops bij de Rothemermolen, Ontmoet Anna en het Proosdijpark eindigde de fietstocht in Houthem – St.Gerlach. Hier hadden we tot besluit een afspraak met de heer Oostwegel in de onlangs gerestaureerde hoeve Broers, die als uitspanning met de toepasselijke naam ‘Burgemeester Quicx, aan een nieuw herbestemd 2e leven  is begonnen. Op een inspirerende wijze wist hij ter plaatse te vertellen wat de meerwaarde van het Buitengoed is en het belang van een goede samenwerking tussen de ambtenaren en het bedrijfsleven. Het zogeheten en zeer onlangs vastgestelde ‘WIJLand –project’ is hiervan een uitermate sprekend voorbeeld.

In onze volgende Nieuwsbrief vertellen we meer over dit bijzondere integrale project.

Na afloop vertelde de nieuwe portefeuillehouder een goede indruk te hebben gekregen van het prachtige Buitengoed Geul & Maas en is enthousiast geraakt over de kansen die het Buitengoed programma heeft. Hij ziet uit naar de bijeenkomst met de eigenaren/ondernemers op 30 mei aanstaande. 

Nieuws

Filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul en Maas
Hier treft u diverse filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul & Maas Lees meer >>

Het verhaal van… Dear Hunter; op jacht in het Buitengoed
Dear Hunter praktiseert ‘cartopologie’: door op locatie te gaan wonen en werken, deze plek proberen te doorgronden (antropologie) en in kaart te brengen (cartografie). De afgelopen vier jaar hebben al zo’n 15 steden en gemeenten uit Nederland, Duitsland èn België gebruik gemaakt van deze bijzondere aanpak.Lees meer >>

Op de fiets door het Buitengoed
Onlangs maakten de bestuurders van de samenwerkende gemeenten en de Provincie Limburg een fietstocht door Buitengoed Geul & Maas. De tocht voerde onder meer langs de Tuinen van Maastricht, Teaching Hotelschool Chateau Bethlehem, Buitenplaats Vaeshartelt, Hoeve Klinkenberg, Landgoed Vliek en Sportschool TEN: slechts enkele van vele private ondernemingen die samen invulling geven aan de bezienswaardigheden en activiteiten in Buitengoed Geul & Maas.Lees meer >>