dansende hijskranen
soundscapes
soundscapes

De Grensmaas vertelt

“De rivier de Maas dat is de levensader in onze geschiedenis”, vertelt Jac van den Boogard tijdens de boottocht van “De Grensmaas vertelt”. Om op de plek te komen moeten de bezoekers met de boot naar Itteren varen.

Op de locatie van het Consortium Grensmaas, waar grind wordt gewonnen voor de maasbeveiliging, gaan de bezoekers aan wal. Daar start de theatrale wandeling door het gebied met prachtige uitzichtpunten. Er wordt stilgestaan op diverse plekken waar optredens zijn. Het is een unieke combinatie van dichtkunst, vertellingen, muziek en soundscapes, geïnspireerd door het landschap en de historie van de grensmaas. Het is een belevenis om hier in een ontgonnen gebied te mogen genieten van de werkzaamheden en de muzikale optredens. Dit landschap is in een transformatie naar een natuurlandschap en zal straks in deze vorm niet meer te bewonderen zijn. Dat maakt deze wandeling zo uniek.

“De Grensmaas vertelt” is nog te zien op vrijdag 20 mei en zondag 22 mei. Om 19.30 uur vertrekt de boot bij Rederij Stiphout, Maaspromenade 58 te Maastricht naar de locatie. De terugkomst is omstreeks 23.15 uur. Voor meer informatie, zie: www.ragen.nl.

Nieuws

Filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul en Maas
Hier treft u diverse filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul & Maas Lees meer >>

Het verhaal van… Dear Hunter; op jacht in het Buitengoed
Dear Hunter praktiseert ‘cartopologie’: door op locatie te gaan wonen en werken, deze plek proberen te doorgronden (antropologie) en in kaart te brengen (cartografie). De afgelopen vier jaar hebben al zo’n 15 steden en gemeenten uit Nederland, Duitsland èn België gebruik gemaakt van deze bijzondere aanpak.Lees meer >>

Op de fiets door het Buitengoed
Onlangs maakten de bestuurders van de samenwerkende gemeenten en de Provincie Limburg een fietstocht door Buitengoed Geul & Maas. De tocht voerde onder meer langs de Tuinen van Maastricht, Teaching Hotelschool Chateau Bethlehem, Buitenplaats Vaeshartelt, Hoeve Klinkenberg, Landgoed Vliek en Sportschool TEN: slechts enkele van vele private ondernemingen die samen invulling geven aan de bezienswaardigheden en activiteiten in Buitengoed Geul & Maas.Lees meer >>