Groene Helden

Genomineerden Groene Helden Stimuleringsprijs Limburg bekend!

Van november 2015 tot en met januari 2016 zocht IVN Limburg naar MKB ondernemers die Groene Held willen worden. Deze zoektocht heeft maar liefst 36 ondernemers opgeleverd die met een groen en duurzaam initiatief in aanmerking wilden komen voor de titel Groene Held. Een jury heeft uit deze inzendingen tien initiatieven gekozen die uiteindelijk in aanmerking komen voor een stimuleringsprijs van € 4000,- tot € 15.000,-. Onder de genomineerden bevinden zich ook een aantal ondernemers die gevestigd zijn in het Buitengoed Geul & Maas.

Groene Helden
Bij de Groene Helden Stimuleringsprijs draait het om groene en duurzame initiatieven van twee of meer ondernemers die de samenwerking zoeken met bijvoorbeeld instanties voor natuurbeheer, onderwijs of de lokale bevolking. Op deze manier wordt niet alleen het bedrijf, maar ook de directe omgeving duurzamer en groener. De tien genomineerde initiatieven zijn in alfabetische volgorde: 

•           Bijenhotel van der Valk Venlo (Hotel Van der Valk Venlo en Herman Vaessen)

•           De Drie Poorten (Landmark Daemen en Landbouwadviseur Stefan Muijtjens)

•           De Verscholen Buitenplaats (Different Perspective en Buitenplaats Vaeshartelt b.v.)

•           Duurzame Educatieve Speelplaats (Basisschool Windekind en GrausBouw BV),

•           Green Minds Garden School (Restaurant One en Landhoeve Rijkel/De historische Groentehof)

•           Het Groene Theater (Villa de Proosdij en Kunrader Steengroeve)

•           LOCOtuinen Maastricht (LOCOtuinen Maastricht en Freek Mennen)

•           Ontdek de Paradijsvogel in jezelf (Paradijsvogels creativiteitscentrum Hoeve ten Bosch en Xafier HRM)

•           SmaakparelEXPRESS (Boerderijwinkel De Korenhof en St. Top van Limburg)

•           Smokkelen en Smullen (Hoeve Jamboors Arcen en Pannenkoekenrestaurant Jagersrust Velden)

 De tien genomineerden zullen hun initiatief kort pitchen tijdens de prijsuitreiking op dinsdagavond 22 maart a.s. in Herten. Op basis van de pitch en de inzending die al beoordeeld is, zal de jury een top 3 en de nummers 4 t/m 10 bepalen.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt beloond
De winnaars van Groene Helden Limburg krijgen naast een mooi geldbedrag om hun plan te verwezenlijken ook media-aandacht in de vorm van een vermelding in De Limburger/Limburgs Dagblad. Daarnaast treden deze tien winnaars automatisch toe tot een netwerk waarbij kennisuitwisseling centraal staat en krijgen ze een speldje en gevelbord voor hun bedrijf. Zo kunnen bedrijven aantonen dat maatschappelijk verantwoord ondernemen beloond wordt en dat zij dit belangrijk vinden.

Het project Groene Helden Stimuleringsprijs wordt door IVN Limburg uitgevoerd in samenwerking met de Provincie Limburg, MKB Limburg, KvK, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Rabobank, Innovatiehuis MKB Keyport 2020, CITAVERDE, Natuurrijk Limburg en VVV Zuid-Limburg.

Nieuws

Filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul en Maas
Hier treft u diverse filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul & Maas Lees meer >>

Het verhaal van… Dear Hunter; op jacht in het Buitengoed
Dear Hunter praktiseert ‘cartopologie’: door op locatie te gaan wonen en werken, deze plek proberen te doorgronden (antropologie) en in kaart te brengen (cartografie). De afgelopen vier jaar hebben al zo’n 15 steden en gemeenten uit Nederland, Duitsland èn België gebruik gemaakt van deze bijzondere aanpak.Lees meer >>

Op de fiets door het Buitengoed
Onlangs maakten de bestuurders van de samenwerkende gemeenten en de Provincie Limburg een fietstocht door Buitengoed Geul & Maas. De tocht voerde onder meer langs de Tuinen van Maastricht, Teaching Hotelschool Chateau Bethlehem, Buitenplaats Vaeshartelt, Hoeve Klinkenberg, Landgoed Vliek en Sportschool TEN: slechts enkele van vele private ondernemingen die samen invulling geven aan de bezienswaardigheden en activiteiten in Buitengoed Geul & Maas.Lees meer >>