De Groote molen
De brug bij de Groote molen

Herinrichting omgeving Groote Molen in Meerssen

Vanaf de Parallelweg in Meerssen vormt de Molenveldweg met de daaraan gelegen rijksmonumentale bebouwing van de Groote Molen een van de entrees naar het Eiland in de Geul. Het gebied ligt tussen de twee Geultakken ten zuiden van Meerssen, dat één van de poorten vormt van Buitengoed Geul & Maas.

Enige tijd geleden is hier de brug over de Geul vervangen, omdat deze in slechte staat verkeerde. Vervolgens is gekeken hoe de openbare ruimte op deze locatie een verdere kwalitatieve impuls kan krijgen om de entreefunctie beter tot z’n recht te laten komen. Bureau Heusschen-Copier uit Gulpen heeft een plan gemaakt dat de komende tijd  wordt uitgevoerd. 

Zowel voor de nieuwe bestrating en beplanting als voor de oever- en valbescherming worden materialen gebruikt die vanzelfsprekend zijn bij de plek en/of bij Meerssen en die het karakter en identiteit van het Eiland in de Geul aanvullen en versterken. Er is gekozen voor gebakken klinkers en een bies van (maas)keien. Doordat de parkeervakken en entrees tot de woningen een ander patroon en een andere kleur krijgen, ontstaat een natuurlijke zonering. De beschoeiing van de Geul bestaat uit hetzelfde materiaal als de bies, aangevuld met een hekwerk dat aansluit bij de vormgeving van het hekwerk van de brug. Langs de Parallelweg sluit het gebied met haar groenstructuur aan op het bestaande profiel.

Naar verwachting kunnen wandelaars en fietsers nog voor het einde van dit jaar genieten van de vernieuwde entree tot het Eiland in de Geul / Buitengoed Geul & Maas.

Nieuws

Filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul en Maas
Hier treft u diverse filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul & Maas Lees meer >>

Het verhaal van… Dear Hunter; op jacht in het Buitengoed
Dear Hunter praktiseert ‘cartopologie’: door op locatie te gaan wonen en werken, deze plek proberen te doorgronden (antropologie) en in kaart te brengen (cartografie). De afgelopen vier jaar hebben al zo’n 15 steden en gemeenten uit Nederland, Duitsland èn België gebruik gemaakt van deze bijzondere aanpak.Lees meer >>

Op de fiets door het Buitengoed
Onlangs maakten de bestuurders van de samenwerkende gemeenten en de Provincie Limburg een fietstocht door Buitengoed Geul & Maas. De tocht voerde onder meer langs de Tuinen van Maastricht, Teaching Hotelschool Chateau Bethlehem, Buitenplaats Vaeshartelt, Hoeve Klinkenberg, Landgoed Vliek en Sportschool TEN: slechts enkele van vele private ondernemingen die samen invulling geven aan de bezienswaardigheden en activiteiten in Buitengoed Geul & Maas.Lees meer >>