De bouw bij Klinkenberg

Restauratie Hoeve Klinkenberg

Eerder hebben wij melding gemaakt van de start van de werkzaamheden voor herstel en reconstructie van rijksmonument Hoeve Klinkenberg in Rothem. Ook heeft u al meer kunnen lezen over de indrukwekkende geschiedenis van deze prachtige boerderij. Inmiddels wordt in samenwerking met technische scholen uit de omgeving druk gebouwd aan de hoeve.

Ambities
Leerlingen van deze scholen ervaren hoe het is om een monumentaal gebouw op te knappen. Het is mooi om te zien hoe twee van de belangrijkste ambities uit het Buitengoed met het restauratieproject van dit gebouw samenkomen. Door bij het herstel van het gebouw op een actieve manier scholieren en burgers te betrekken wordt iets gedaan aan (burger)participatie met mensen uit de omgeving. Gelijktijdig wordt de oude allure teruggebracht van cultureel erfgoed op een markante plaats langs de centrale verbinding-as van het Buitengoed.

De Meerssense lokale omroep Meer Vandaag heeft een kijkje genomen op de bouwplaats. In de video kunt u zien hoe de herbouw vordert en wordt een toelichting gegeven op de plannen per bouwdeel.
http://www.meervandaag.nl/2017/10/23/druk-gebouwd-aan-hoeve-klinkenberg-video/

Nieuws

Filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul en Maas
Hier treft u diverse filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul & Maas Lees meer >>

Het verhaal van… Dear Hunter; op jacht in het Buitengoed
Dear Hunter praktiseert ‘cartopologie’: door op locatie te gaan wonen en werken, deze plek proberen te doorgronden (antropologie) en in kaart te brengen (cartografie). De afgelopen vier jaar hebben al zo’n 15 steden en gemeenten uit Nederland, Duitsland èn België gebruik gemaakt van deze bijzondere aanpak.Lees meer >>

Op de fiets door het Buitengoed
Onlangs maakten de bestuurders van de samenwerkende gemeenten en de Provincie Limburg een fietstocht door Buitengoed Geul & Maas. De tocht voerde onder meer langs de Tuinen van Maastricht, Teaching Hotelschool Chateau Bethlehem, Buitenplaats Vaeshartelt, Hoeve Klinkenberg, Landgoed Vliek en Sportschool TEN: slechts enkele van vele private ondernemingen die samen invulling geven aan de bezienswaardigheden en activiteiten in Buitengoed Geul & Maas.Lees meer >>