Artist impression terrein De leeuw

Herontwikkeling Leeuwterrein

Voor de herontwikkeling van het voormalige brouwerijcomplex De Leeuw in Valkenburg zijn door ontwikkelaar Wyckerveste ambitieuze plannen ontwikkeld. Het industrieel erfgoed en de bijbehorende omgeving worden met een nieuw, eigen Valkenburgs concept omgevormd naar een bruisend belevingscentrum, met onder andere een hotel, foodexperience en eventcenter.

Ontmoetingsplek
Het (fabrieks)terrein verandert in een ontmoetingsplek voor de Limburgers en haar bezoekers. Hierbij is naast de kwaliteit en diversiteit van het aanbod ook de openbare ruimte en het park van wezenlijk belang.

Procedure
Het bestemmingsplan voor de herontwikkeling van het voormalige terrein van de Leeuwbierbrouwerij in Valkenburg en de aanvraag voor de omgevingsvergunning hebben in de zomer ter inzage gelegen. Vooruitlopend op het vaststellen van het bestemmingsplan en het verlenen van de omgevingsvergunning (december 2017) is Wyckerveste op 16 oktober gestart met voorbereidende werkzaamheden op het terrein. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Plum Infra B.V.

Meer informatie?
Kijk voor meer info over dit project op http://www.valkenburg.nl/actueel/ontwikkelingen-leeuwterrein_41954/

Nieuws

Filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul en Maas
Hier treft u diverse filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul & Maas Lees meer >>

Het verhaal van… Dear Hunter; op jacht in het Buitengoed
Dear Hunter praktiseert ‘cartopologie’: door op locatie te gaan wonen en werken, deze plek proberen te doorgronden (antropologie) en in kaart te brengen (cartografie). De afgelopen vier jaar hebben al zo’n 15 steden en gemeenten uit Nederland, Duitsland èn België gebruik gemaakt van deze bijzondere aanpak.Lees meer >>

Op de fiets door het Buitengoed
Onlangs maakten de bestuurders van de samenwerkende gemeenten en de Provincie Limburg een fietstocht door Buitengoed Geul & Maas. De tocht voerde onder meer langs de Tuinen van Maastricht, Teaching Hotelschool Chateau Bethlehem, Buitenplaats Vaeshartelt, Hoeve Klinkenberg, Landgoed Vliek en Sportschool TEN: slechts enkele van vele private ondernemingen die samen invulling geven aan de bezienswaardigheden en activiteiten in Buitengoed Geul & Maas.Lees meer >>