Rivierpark Maasvallei

Aankondiging Maas Trek 2017

Kom het RivierPark Maasvallei ontdekken tijdens de Maas Trek op zondag 1 oktober. Voor de derde editie van dit grensoverschrijdend wandelevenement strijken we neer in het zuidelijke deel van de Maasvallei, in de gemeenten Lanaken, Maastricht, Meerssen en Maasmechelen.

Korte en lange wandelroutes
Via een aantal wandelroutes (4, 6, 10, 12, 14 en 22 km) kunt u een ontdekkingstocht maken langs pareltjes zoals Herbricht, natuurgebied Hochter Bampd, Kasteel Borgharen en de prachtige nieuwe riviernatuur langs de oevers van de Maas in Geulle, Borgharen en Itteren.

Bijzonder: wandelen over de stuw
Leuk weetje: voor deze editie hebben we van Rijkswaterstaat bij wijze van uitzondering toestemming gekregen om over de stuw van Borgharen te wandelen! Let op: de stuw van Borgharen ligt op de langste lus van 22 km of de lus van 12 km, met Kasteelhoeve Hartelstein (Itteren) als startplaats.

Wanneer
Zondag 1 oktober 2017 vanaf 8 uur (starten kan tot 14 uur)

Kosten
Deelname €2,50

Startplaatsen (vanaf 12 uur met live muziek)
Lanaken: Café Maasvallei, Herbricht 15, 3620 Lanaken
Maastricht: Kasteelhoeve Hartelstein, Hartelstein 204, 6223 HV Maastricht

Verdere informatie  
www.rivierparkmaasvallei.eu
www.facebook.com/rivierparkmaasvallei

Nieuws

Filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul en Maas
Hier treft u diverse filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul & Maas Lees meer >>

Het verhaal van… Dear Hunter; op jacht in het Buitengoed
Dear Hunter praktiseert ‘cartopologie’: door op locatie te gaan wonen en werken, deze plek proberen te doorgronden (antropologie) en in kaart te brengen (cartografie). De afgelopen vier jaar hebben al zo’n 15 steden en gemeenten uit Nederland, Duitsland èn België gebruik gemaakt van deze bijzondere aanpak.Lees meer >>

Op de fiets door het Buitengoed
Onlangs maakten de bestuurders van de samenwerkende gemeenten en de Provincie Limburg een fietstocht door Buitengoed Geul & Maas. De tocht voerde onder meer langs de Tuinen van Maastricht, Teaching Hotelschool Chateau Bethlehem, Buitenplaats Vaeshartelt, Hoeve Klinkenberg, Landgoed Vliek en Sportschool TEN: slechts enkele van vele private ondernemingen die samen invulling geven aan de bezienswaardigheden en activiteiten in Buitengoed Geul & Maas.Lees meer >>