Meerssen papier

Meerssen Papier maakt doorstart

Het failliete Meerssen Papier in Meerssen maakt een doorstart. De papierfabriek wordt overgenomen door Marsna Paper BV. 

Marsna Paper BV heeft hierover een akkoord bereikt met de curator in het faillissement.

Dit betekent dat de papierproductie op de drie zeer specialistische machines binnen enkele dagen wordt hervat en de werkgelegenheid voor tenminste 35 medewerkers wordt behouden.

 Jack Giesen, die directeur van Meerssen Papier was tot oktober 2013, wordt opnieuw algemeen directeur van de papierfabriek. Marsna Paper BV zal commercieel in de markt blijven opereren onder de bestaande naam Meerssen Papier omdat deze internationaal bekend is en staat voor hoogwaardige papiersoorten. 

De Provincie Limburg heeft al in 2009 een doorstart mogelijk gemaakt door de fabriek, na een bankroet van Favini, voor € 3,3 miljoen aan te kopen en te verhuren aan Meerssen Papier. Ook nu is de Provincie betrokken bij de doorstart en kan wederom werkgelegenheid worden behouden. 

Gedeputeerde Twan Beurskens van Economische Zaken: ,,Er is een maatschappelijk belang om Meerssen Papier een doorstart te laten maken: Uiteraard vanwege het behoud van werkgelegenheid, maar ook doordat het bedrijf een unieke kennis heeft van specifieke papierproductie.”

Nieuws

Filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul en Maas
Hier treft u diverse filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul & Maas Lees meer >>

Het verhaal van… Dear Hunter; op jacht in het Buitengoed
Dear Hunter praktiseert ‘cartopologie’: door op locatie te gaan wonen en werken, deze plek proberen te doorgronden (antropologie) en in kaart te brengen (cartografie). De afgelopen vier jaar hebben al zo’n 15 steden en gemeenten uit Nederland, Duitsland èn België gebruik gemaakt van deze bijzondere aanpak.Lees meer >>

Op de fiets door het Buitengoed
Onlangs maakten de bestuurders van de samenwerkende gemeenten en de Provincie Limburg een fietstocht door Buitengoed Geul & Maas. De tocht voerde onder meer langs de Tuinen van Maastricht, Teaching Hotelschool Chateau Bethlehem, Buitenplaats Vaeshartelt, Hoeve Klinkenberg, Landgoed Vliek en Sportschool TEN: slechts enkele van vele private ondernemingen die samen invulling geven aan de bezienswaardigheden en activiteiten in Buitengoed Geul & Maas.Lees meer >>