Mirella Wolfs-Partouns

Het verhaal van Mirella Wolfs-Partouns

Programmamanager Buitengoed Geul & Maas

“Een baan om van te genieten”. Bezig zijn met mensen in een gebied met zo veel mooie parels, bekend en onbekend. Een baan waarin vele elementen van mijn eigen levenspad samenkomen, zoals de liefde voor oude karakteristieke gebouwen, het verenigingsleven, het stadse in afwisseling met het landelijke.

Op een warme zomerdag in 1976 ben ik geboren in een Sphinx-woning in het Boschstraatkwartier van Maastricht. Als kind mocht ik een `blokje om de Sphinx` fietsen: via de Nutsbedrijven aan de Maagdendries langs de Eiffel en Timmerfabriek, waar mijn vader werkte. De Montessorischool als basisschool leerde mij creatief en zelfstandig  te zijn. Later ging ik saxofoon spelen bij de Maastrichtse Verkennersband. Met militaire precisie marcheerden we door vele straten van Europese landen en draaiden we shows op het Wereld Muziek Concours. Mijn studie Cultuurwetenschappen aan de Universiteit Maastricht leerde mij de Westerse cultuur vanuit diverse invalshoeken te bekijken, verschillende disciplines te begrijpen en op zoek te gaan naar het waarom van onze cultuur. Via de richting van technologische cultuur kwam ik te werken in Hoensbroek waar ik onderzoeksprojecten begeleidde om te bezien hoe technologie onze kwaliteit van leven kan beïnvloeden. Van de onderzoekswereld ging ik naar de wereld van adviesbureaus om te werken in publiek private samenwerkingen en integrale kaders op te stellen om uiteindelijk naar de overheid te gaan om  projecten en gebiedsontwikkelingen te begeleiden. Intussen moeder van vier kinderen en van hartje Maastricht naar de landelijke omgeving van Eijsden verhuisd, steeds meer genietend van moeder natuur. 
 
Het luisteren naar anderen, elkaar proberen te begrijpen en de zoektocht naar de samenhang der dingen komen sterk in onze aanpak van het Buitengoed Geul & Maas terug. Belangrijkste doel voor mij is dat we samen verbindingen maken. Dit doen we door ons verhaal te vertellen en op onze beurt te luisteren naar de verhalen van anderen. We leren elkaar beter kennen en gaan elkaar vertrouwen. Het echte verbinden ontstaat als we de ander ook  iets gunnen. Ondanks onze eigen belangen kiezen voor een hoger gelegen doel: dan gun je een ander iets en start het genieten. Laten we in 2015 buitengewoon genieten van het Buitengoed Geul & Maas. Mooie dingen gebeuren wanneer je `vreemden` ontmoet.
 

Nieuws

Filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul en Maas
Hier treft u diverse filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul & Maas Lees meer >>

Het verhaal van… Dear Hunter; op jacht in het Buitengoed
Dear Hunter praktiseert ‘cartopologie’: door op locatie te gaan wonen en werken, deze plek proberen te doorgronden (antropologie) en in kaart te brengen (cartografie). De afgelopen vier jaar hebben al zo’n 15 steden en gemeenten uit Nederland, Duitsland èn België gebruik gemaakt van deze bijzondere aanpak.Lees meer >>

Op de fiets door het Buitengoed
Onlangs maakten de bestuurders van de samenwerkende gemeenten en de Provincie Limburg een fietstocht door Buitengoed Geul & Maas. De tocht voerde onder meer langs de Tuinen van Maastricht, Teaching Hotelschool Chateau Bethlehem, Buitenplaats Vaeshartelt, Hoeve Klinkenberg, Landgoed Vliek en Sportschool TEN: slechts enkele van vele private ondernemingen die samen invulling geven aan de bezienswaardigheden en activiteiten in Buitengoed Geul & Maas.Lees meer >>