Voorbeelden van natuurspeelplaatsen
Brainstormen tijdens de ontwerpsessie

Eerste ontwerpsessie Beleefweide Vaeshartelt

Op donderdag 3 maart 2016 heeft de eerste ontwerpsessie van de Beleefweide bij Buitenplaats Vaeshartelt plaatsgevonden. Beleefweides zijn plekken waar mensen het hele jaar door terecht kunnen om actief bezig te zijn met beplanting, buiten spelen, plukken van eetbare planten, oogsten of onderhoud plegen – of om er simpelweg te genieten van rust en natuur.

Buitenplaats Vaeshartelt heeft de droom om een natuurspeelplaats te realiseren en kan dit waarmaken door de financiële steun van de stichting Kannunik Salden Nieuwenhof, IKL Droomprijs en Buitengoed Geul & Maas. Hiermee wil Buitenplaats Vaeshartelt nog meer een Buitenplaats voor kinderen worden. In de komende maanden maart wordt het plan voor de natuurspeelplaats, onder leiding van IKL verder uitgewerkt, samen met betrokkenen uit de omgeving en de kinderen zelf. Uiteindelijk worden de plannen met hulp van zo veel mogelijk vrijwilligers uitgevoerd.

Donderdag 3 maart 2016 was de eerste ontwerpsessie in het bijenpaviljoen van Vaeshartelt. Partijen zoals IKL, BSO De Boomhut Amby, scouting Bunde, Buurtvereniging Weert, Traject Opbouwwerk Limmel Nazareth, CNME, Different Perspective, Stichting Vrienden van Vaeshartelt, Stichting Buitenplaats Vaeshartelt en het Buitengoed Geul & Maas hebben tijdens de eerste ontwerpsessie gewerkt aan de eerste stappen richting de Beleefweide. Dit geeft voldoende voedingsbodem om op 7 april verder te gaan in de tweede ontwerpsessie. 

Nieuws

Filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul en Maas
Hier treft u diverse filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul & Maas Lees meer >>

Het verhaal van… Dear Hunter; op jacht in het Buitengoed
Dear Hunter praktiseert ‘cartopologie’: door op locatie te gaan wonen en werken, deze plek proberen te doorgronden (antropologie) en in kaart te brengen (cartografie). De afgelopen vier jaar hebben al zo’n 15 steden en gemeenten uit Nederland, Duitsland èn België gebruik gemaakt van deze bijzondere aanpak.Lees meer >>

Op de fiets door het Buitengoed
Onlangs maakten de bestuurders van de samenwerkende gemeenten en de Provincie Limburg een fietstocht door Buitengoed Geul & Maas. De tocht voerde onder meer langs de Tuinen van Maastricht, Teaching Hotelschool Chateau Bethlehem, Buitenplaats Vaeshartelt, Hoeve Klinkenberg, Landgoed Vliek en Sportschool TEN: slechts enkele van vele private ondernemingen die samen invulling geven aan de bezienswaardigheden en activiteiten in Buitengoed Geul & Maas.Lees meer >>