Pradoe

Plannen voor nieuwe invulling Pradoegebouw in Valkenburg

Het college van B&W van Valkenburg aan de Geul heeft met  projectontwikkelaar 3W New Development / Vivere Concepts overeenstemming bereikt over de verkoop van het Pradoegebouw in Valkenburg. Indien de gemeenteraad binnenkort instemt met een subsidie voor de noodzakelijke restauratie, dan krijgt het leegstaand klooster aan de Oosterweg een nieuw en duurzaam toekomstperspectief. 3W New Development / Vivere Concepts heeft een plan ontwikkeld voor een hoogwaardig designhotel dat zich richt op de kwaliteitsbewuste fietser.

Rijksmonument
Het Pradoegebouw is een rijksmonument en staat al vijf jaar leeg.  Het gebouw is deels in goede staat, maar kent ook duidelijke sporen van achterstallig onderhoud. Vanwege de prominente ligging langs de Oosterweg is het gebouw in grote mate gezichtsbepalend voor het centrum van Valkenburg. Daarnaast is het voormalige klooster van algemeen belang op grond van de architectonisch-historische kwaliteiten.

Subsidie Provincie
Het College van B en W stelt de gemeenteraad voor om maximaal € 200.000 investeringssubsidie ten behoeve van de restauratie van het rijksmonument te verstrekken. De gemeenteraad neemt hierover op 29 juni a.s. een besluit. Indien de gemeenteraad besluit om het benodigde budget hiervoor te reserveren, dan zal de Provincie voor een zelfde bedrag subsidie verlenen.

Nieuws

Filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul en Maas
Hier treft u diverse filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul & Maas Lees meer >>

Het verhaal van… Dear Hunter; op jacht in het Buitengoed
Dear Hunter praktiseert ‘cartopologie’: door op locatie te gaan wonen en werken, deze plek proberen te doorgronden (antropologie) en in kaart te brengen (cartografie). De afgelopen vier jaar hebben al zo’n 15 steden en gemeenten uit Nederland, Duitsland èn België gebruik gemaakt van deze bijzondere aanpak.Lees meer >>

Op de fiets door het Buitengoed
Onlangs maakten de bestuurders van de samenwerkende gemeenten en de Provincie Limburg een fietstocht door Buitengoed Geul & Maas. De tocht voerde onder meer langs de Tuinen van Maastricht, Teaching Hotelschool Chateau Bethlehem, Buitenplaats Vaeshartelt, Hoeve Klinkenberg, Landgoed Vliek en Sportschool TEN: slechts enkele van vele private ondernemingen die samen invulling geven aan de bezienswaardigheden en activiteiten in Buitengoed Geul & Maas.Lees meer >>