Kasteelhoeve Broers
De heren Eurlings en Oostwegel

Het verhaal van… Burgemeester Quicx

 

Op vrijdag 10 februari heeft ‘Burgemeester Quicx, Coffee & More’ zijn deuren geopend: het nieuw koffie- en lunchconcept in de kasteelhoeve naast de entree van Château St. Gerlach. De kasteelhoeve was ooit de woning van de burgemeester van Houthem (1820-1856). Vandaag de dag is de huiskamer van Burgemeester Quicx een gezellige ontmoetingsplek voor omwonenden, hotelgasten, wandelaars en fietsers.  Bij gelegenheid van de opening dronken Camille Oostwegel sr - die verantwoordelijk is voor de restauratie- en drs Martin Eurlings - tot voor kort burgemeester van de gemeente Valkenburg aan de Geul - samen een kopje koffie. Hiermee kan weer een nieuwe component aan het toch al imposante complex van Chateau St. Gerlach worden toegevoegd en bevestigt daarmee haar beeldbepalende positie als een van de iconen van het Buitengoed.

Verbindingsas Buitengoed Geul & Maas
Met de komst van deze kasteelhoeve wordt een nieuwe parel toegevoegd aan het kralensnoer van de verbindings-as. Begin februari werd ter hoogte van de gerestaureerde kasteelhoeve tevens een start gemaakt met de reconstructie en herprofilering van de Provinciale weg. Hiermee wordt gewerkt aan de allereerste schakel van de verbindingsas van Buitengoed Geul & Maas. Zowel ‘Burgemeester Quicx’ als de primeur van de verbindingsas vormen twee mooie nieuwe mijlpalen in het Buitengoed Geul & Maas.

De ‘huiskamer van Houthem’
In de gezellige huiskamer van burgemeester Quicx herinneren de houten spanten en de eeuwenoude mergelmuren aan de tijd dat hij burgemeester van Houthem was (1820 – 1856). Voor het Buitengoed is een van de belangrijkste elementen het kunnen beleven en genieten van memorabele plaatsen van dit bijzonder mooie gebied.

Voor meer informatie: www.burgemeesterquicx.nl

Nieuws

Filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul en Maas
Hier treft u diverse filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul & Maas Lees meer >>

Het verhaal van… Dear Hunter; op jacht in het Buitengoed
Dear Hunter praktiseert ‘cartopologie’: door op locatie te gaan wonen en werken, deze plek proberen te doorgronden (antropologie) en in kaart te brengen (cartografie). De afgelopen vier jaar hebben al zo’n 15 steden en gemeenten uit Nederland, Duitsland èn België gebruik gemaakt van deze bijzondere aanpak.Lees meer >>

Op de fiets door het Buitengoed
Onlangs maakten de bestuurders van de samenwerkende gemeenten en de Provincie Limburg een fietstocht door Buitengoed Geul & Maas. De tocht voerde onder meer langs de Tuinen van Maastricht, Teaching Hotelschool Chateau Bethlehem, Buitenplaats Vaeshartelt, Hoeve Klinkenberg, Landgoed Vliek en Sportschool TEN: slechts enkele van vele private ondernemingen die samen invulling geven aan de bezienswaardigheden en activiteiten in Buitengoed Geul & Maas.Lees meer >>