Boomfeestdag 2017

Terugblik Boomfeestdag 2017

Op woensdag 22 maart 2017 werd in ons land het 60-jarig bestaan van de Boomfeestdag gevierd. Boomfeestdag is hiermee, wereldwijd, het oudste evenement dat de jeugd betrekt bij de natuur door het laten planten van een eigen boom. De gastgemeente voor het Bomenfeest was Maastricht. En was daarmee in 2017 de Boomfeestdag hoofdstad van Nederland. Met de jubileumviering in Maastricht  wordt de start van de inplant van de ‘De Groene Loper’ met 2000 lindebomen op het dak van de van de nieuwe A2 tunnel benadrukt.  

Deze beplanting zorgt er mede voor dat nieuwe groene en recreatieve verbindingen in en buiten de stad ontstaan. Zo wordt een drukke verkeersweg van een barrière omgetoverd tot een schakel die bijdraagt aan de ontsluiting en toegankelijkheid van de andere delen van het Buitengoed Geul & Maas.

Het was een geslaagde dag waarop vele kinderen een boom hebben geplant. Inmiddels zijn overal rondom de in en uitgangen van de nieuwe tunnel de ontluikende bladeren zichtbaar en kan het echte feest beginnen.

Klik hier voor de foto's.

 

Nieuws

Filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul en Maas
Hier treft u diverse filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul & Maas Lees meer >>

Het verhaal van… Dear Hunter; op jacht in het Buitengoed
Dear Hunter praktiseert ‘cartopologie’: door op locatie te gaan wonen en werken, deze plek proberen te doorgronden (antropologie) en in kaart te brengen (cartografie). De afgelopen vier jaar hebben al zo’n 15 steden en gemeenten uit Nederland, Duitsland èn België gebruik gemaakt van deze bijzondere aanpak.Lees meer >>

Op de fiets door het Buitengoed
Onlangs maakten de bestuurders van de samenwerkende gemeenten en de Provincie Limburg een fietstocht door Buitengoed Geul & Maas. De tocht voerde onder meer langs de Tuinen van Maastricht, Teaching Hotelschool Chateau Bethlehem, Buitenplaats Vaeshartelt, Hoeve Klinkenberg, Landgoed Vliek en Sportschool TEN: slechts enkele van vele private ondernemingen die samen invulling geven aan de bezienswaardigheden en activiteiten in Buitengoed Geul & Maas.Lees meer >>