Fietstocht onder begeleiding vd fietsersbond
Wandelen met natuurmonumenten

Terugblik: Open Monumentendag 2016

Van de circa 1 miljoen bezoekers die de landelijke Open Monumentendag 2016 hebben bezocht op 10 en 11 september zijn er ook in het Buitengoed Geul & Maas veel mensen geweest  die de in het gebied gelegen kastelen, buitenhuizen en andere mooie plekken hebben bezocht. 

Fiets- en wandelroutes
De fietsersbond had een mooie fietsroute uitgezet die zowel onder begeleiding als individueel gefietst kon worden. Er waren begeleide wandelingen o.l.v. Natuurmonumenten in Valkenburg en door IVN in Maastricht. Er kon ook gewandeld worden op het nieuwe Landgoed Kloosterbosch en bij het project de Drie Poorten in de omgeving van Vaeshartelt.

Blick 
Onze foodtruck caravan ‘Blick’ stond op diverse plekken met water en iets lekkers. Voor de deelnemers waren ook de inmiddels bekende Buitengoed gadgets beschikbaar.

Kortom er is naar hartenlust gefietst, gewandeld en bezichtigd!

Een impressie van het gehele weekend is te zien in ons filmpje en op de foto’s

Nieuws

Filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul en Maas
Hier treft u diverse filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul & Maas Lees meer >>

Het verhaal van… Dear Hunter; op jacht in het Buitengoed
Dear Hunter praktiseert ‘cartopologie’: door op locatie te gaan wonen en werken, deze plek proberen te doorgronden (antropologie) en in kaart te brengen (cartografie). De afgelopen vier jaar hebben al zo’n 15 steden en gemeenten uit Nederland, Duitsland èn België gebruik gemaakt van deze bijzondere aanpak.Lees meer >>

Op de fiets door het Buitengoed
Onlangs maakten de bestuurders van de samenwerkende gemeenten en de Provincie Limburg een fietstocht door Buitengoed Geul & Maas. De tocht voerde onder meer langs de Tuinen van Maastricht, Teaching Hotelschool Chateau Bethlehem, Buitenplaats Vaeshartelt, Hoeve Klinkenberg, Landgoed Vliek en Sportschool TEN: slechts enkele van vele private ondernemingen die samen invulling geven aan de bezienswaardigheden en activiteiten in Buitengoed Geul & Maas.Lees meer >>