Proosdijpark, Meerssen
Proosdijpark, Meerssen

Proosdijpark, twee parkdelen, één harmonieus park

Maison Proosdij grenst aan het Proosdijpark en de bijbehorende kloostertuin, die als vanouds weer met elkaar verbonden moeten worden. De renovatie maakt deel uit van de derde en laatste fase van het Centrumplan kern Meerssen. In dit plan  koos de gemeente Meerssen voor enerzijds het behoud van historie en anderzijds het verbeteren van bepaalde gebieden in het centrum, die hierdoor aantrekkelijker worden voor inwoners en toeristen.

De volgende loot aan de stam is nu aan de orde met het herstel van de voormalige kloostertuin in de Late Landschapsstijl, een stijl  die zich onder andere kenmerkt door het nabootsen van weidse vergezichten en vloeiende lijnen. Verwilderd groen wordt verwijderd en een aantal kleine bomen maakt plaats voor grotere boomsoorten. Ook het bestaande pad in de kloostertuin wordt vernieuwd en de oude poorten uit 1935 zijn gerestaureerd en opnieuw geplaatst. 
 
Een gedempt deel van de monumentale vijver wordt teruggebracht in de oorspronkelijke opzet en de overgang naar Maison Proosdij wordt landschappelijk aangekleed. Vanaf het voorjaar kunt u ook gebruik gaan maken van een nieuwe brug over de vijver, die een belangrijke functie vervult als verbinding tussen de verschillende parkdelen. 
 
Voortaan kunt u dus niet alleen maar een wandeling maken door het sfeervolle Proosdijpark, maar ook door de schitterend gerenoveerde kloostertuin. Deze is geopend vanaf 8.30 uur tot het invallen van de schemering. 
 

Nieuws

Filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul en Maas
Hier treft u diverse filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul & Maas Lees meer >>

Het verhaal van… Dear Hunter; op jacht in het Buitengoed
Dear Hunter praktiseert ‘cartopologie’: door op locatie te gaan wonen en werken, deze plek proberen te doorgronden (antropologie) en in kaart te brengen (cartografie). De afgelopen vier jaar hebben al zo’n 15 steden en gemeenten uit Nederland, Duitsland èn België gebruik gemaakt van deze bijzondere aanpak.Lees meer >>

Op de fiets door het Buitengoed
Onlangs maakten de bestuurders van de samenwerkende gemeenten en de Provincie Limburg een fietstocht door Buitengoed Geul & Maas. De tocht voerde onder meer langs de Tuinen van Maastricht, Teaching Hotelschool Chateau Bethlehem, Buitenplaats Vaeshartelt, Hoeve Klinkenberg, Landgoed Vliek en Sportschool TEN: slechts enkele van vele private ondernemingen die samen invulling geven aan de bezienswaardigheden en activiteiten in Buitengoed Geul & Maas.Lees meer >>