Wethouder Vankan onthuld het bouwbord

start ‘verbindings-as’ Buitengoed Geul & Maas

Op maandag 30 januari zijn de werkzaamheden gestart voor reconstructie van de provinciale weg tussen Strabeek en Houthem. Hiermee is een begin gemaakt voor de eerste schakel van de nieuwe verbindingsas in Buitengoed Geul & Maas. Het Buitengoed is een aaneenschakeling van kastelen en landgoederen in de monumentengemeenten Maastricht, Meerssen en Valkenburg aan de Geul. De reconstructie van de oude provinciale weg door Houthem is wellicht al voor de zomervakantie gereed. Tot die tijd is er een omleidingsroute voor het verkeer.  

Het creatieve brein van de verbindingsas wordt gevormd door de medewerkers van Bureau Heusschen Copier in Gulpen. Zij maakten het ontwerp voor de  nieuwe verbindingsweg, die van de achterzijde van station Maastricht tot aan Schin op Geul loopt.  

De nieuwe verbindingsas  krijgt een duidelijk herkenbaar gezicht.  Ongeacht of je in Maastricht, Meerssen of Valkenburg aan de Geul bent: straatklinkers, stoepranden, opritten, bestratingspatroon en beplantingskeuze ademen Buitengoed Geul & Maas. Het nieuwe straatprofiel zorgt bovendien voor meer verkeersveiligheid van weggebruikers en omwonenden. 

De BGM gebiedsvisie is de verbeelding van het samenwerkingsproject van de gemeente Maastricht, de gemeente Meerssen, de gemeente Valkenburg aan de Geul en de Provincie Limburg.  De volgende ‘wervel’ die wordt opgepakt ligt in de gemeente Meerssen, ter hoogte van Rothem.

Omdat de Verbindings-as door het BGM zowel letterlijk en figuurlijk als een belangrijk verbindend  element wordt beschouwd wordt deze reconstructie financieel mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Buitengoed en de Provincie Limburg.

Nieuws

Filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul en Maas
Hier treft u diverse filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul & Maas Lees meer >>

Het verhaal van… Dear Hunter; op jacht in het Buitengoed
Dear Hunter praktiseert ‘cartopologie’: door op locatie te gaan wonen en werken, deze plek proberen te doorgronden (antropologie) en in kaart te brengen (cartografie). De afgelopen vier jaar hebben al zo’n 15 steden en gemeenten uit Nederland, Duitsland èn België gebruik gemaakt van deze bijzondere aanpak.Lees meer >>

Op de fiets door het Buitengoed
Onlangs maakten de bestuurders van de samenwerkende gemeenten en de Provincie Limburg een fietstocht door Buitengoed Geul & Maas. De tocht voerde onder meer langs de Tuinen van Maastricht, Teaching Hotelschool Chateau Bethlehem, Buitenplaats Vaeshartelt, Hoeve Klinkenberg, Landgoed Vliek en Sportschool TEN: slechts enkele van vele private ondernemingen die samen invulling geven aan de bezienswaardigheden en activiteiten in Buitengoed Geul & Maas.Lees meer >>