Weerterhof

Herbestemming Rijksmonument Weerterhof

Even buiten de buurtschap Weert (gemeente Meerssen) ligt rijksmonument Weerterhof: een prachtige carréboerderij uit de 19e eeuw. De eigenaar wil de Weerterhof herbestemmen tot crematorium met uitvaartcentrum en horecavoorziening. Omdat het monument en de bijhorende gronden een agrarische bestemming hebben, is een wijziging van het bestemmingsplan nodig.

Buitengoed Geul & Maas
De Weerterhof ligt in Buitengoed Geul & Maas. In dit kader wordt bekeken of monument en bijhorende gronden ook een recreatieve functie kunnen krijgen.

Wijziging bestemmingsplan
De beide initiatiefnemers - eigenaar Bouwbedrijf van de Ven uit Veghel en uitvaartonderneming Yarden -  zijn in overleg met de gemeente bezig met verdere uitwerking en onderzoeken. Hierbij moeten zij rekening ouden met randvoorwaarden op het gebied van milieu, verkeer en de monumentale status van de Weerterhof.

Start inspraak
Het voorontwerp-bestemmingsplan wordt binnenkort voor inspraak ter inzage gelegd. De inspraaktermijn wordt o.a. aangekondigd op de gemeentelijke website www.meerssen.nl. Wilt u informatie van de gemeente Meerssen automatisch in uw mailbox ontvangen? Op www.meerssen.nl kunt u zich gratis abonneren op de wekelijkse digitale nieuwsbrief Sfeervol Meerssen.

Meer weten? Ga naar:  
www.meerssen.nl/projecten

Nieuws

Filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul en Maas
Hier treft u diverse filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul & Maas Lees meer >>

Het verhaal van… Dear Hunter; op jacht in het Buitengoed
Dear Hunter praktiseert ‘cartopologie’: door op locatie te gaan wonen en werken, deze plek proberen te doorgronden (antropologie) en in kaart te brengen (cartografie). De afgelopen vier jaar hebben al zo’n 15 steden en gemeenten uit Nederland, Duitsland èn België gebruik gemaakt van deze bijzondere aanpak.Lees meer >>

Op de fiets door het Buitengoed
Onlangs maakten de bestuurders van de samenwerkende gemeenten en de Provincie Limburg een fietstocht door Buitengoed Geul & Maas. De tocht voerde onder meer langs de Tuinen van Maastricht, Teaching Hotelschool Chateau Bethlehem, Buitenplaats Vaeshartelt, Hoeve Klinkenberg, Landgoed Vliek en Sportschool TEN: slechts enkele van vele private ondernemingen die samen invulling geven aan de bezienswaardigheden en activiteiten in Buitengoed Geul & Maas.Lees meer >>