IVN

Zomeravondwandeling naar “de Biesenberg” en ecoducten 10 juni

Op woensdagavond 10 juni wandelt het IVN Ulestraten, voor de 5e keer, door het nieuwe natuurgebied “De Biesenberg” en omgeving bij Schietecoven, een gehucht van Ulestraten.

Het gebied is op 18 juni 2010 officieel geopend en is een echt struingebied. Het valt binnen de begrenzing Buitengoed Geul &Maas.
Het natuurgebied “De Biesenberg”, met zijn mooie vergezichten, gaat een schakel vormen tussen het Maasdal en het Geuldal, via de nieuw aangelegde ecoducten Bunderbosch en Kalverbosch, dat we dan ook bezoeken.
De vele bijzondere en beschermde dieren zoals das, ree en steenmarter steken nu al veilig, en in alle rust, over via deze ecoducten.

Vertrek om 19.30 uur aan de Hekstraat 56 in Schietecoven bij het fruitbedrijf Gilbert Petit, waar de auto’s geparkeerd kunnen worden op de binnenplaats van het bedrijf (dus niet op de openbare weg).

Denk aan gepast schoeisel en kleding. Honden zijn niet toegestaan.
Informatie Fred Erkenbosch 043-3644647 en 
http://ivn.nl/afdeling/ulestraten
Gratis voor leden en niet leden.

Nieuws

Filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul en Maas
Hier treft u diverse filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul & Maas Lees meer >>

Het verhaal van… Dear Hunter; op jacht in het Buitengoed
Dear Hunter praktiseert ‘cartopologie’: door op locatie te gaan wonen en werken, deze plek proberen te doorgronden (antropologie) en in kaart te brengen (cartografie). De afgelopen vier jaar hebben al zo’n 15 steden en gemeenten uit Nederland, Duitsland èn België gebruik gemaakt van deze bijzondere aanpak.Lees meer >>

Op de fiets door het Buitengoed
Onlangs maakten de bestuurders van de samenwerkende gemeenten en de Provincie Limburg een fietstocht door Buitengoed Geul & Maas. De tocht voerde onder meer langs de Tuinen van Maastricht, Teaching Hotelschool Chateau Bethlehem, Buitenplaats Vaeshartelt, Hoeve Klinkenberg, Landgoed Vliek en Sportschool TEN: slechts enkele van vele private ondernemingen die samen invulling geven aan de bezienswaardigheden en activiteiten in Buitengoed Geul & Maas.Lees meer >>