Beleefweek

Beleefweek Limburg van 14 t/m 23 september 2018

Vorig jaar heeft in Nationaal Landschap Zuid-Limburg de eerste Beleefweek plaatsgevonden met tal van activiteiten rondom de thema’s natuur en cultuur. Dit jaar vindt de Beleefweek (14 t/m 23 september) plaats in Nationaal Landschap Zuid-Limburg  en de drie nationale parken De Maasduinen, De Meinweg en De Groote Peel. 

In Buitengoed Geul & Maas kunt u deelnemen aan de volgende activiteiten:

* Bezoek Heiligdom St-Gerlach met de prachtige monumentale Gerlachuskerk en geniet van de barokke muur- en gewelfschilderingen in frescotechniek. Ook is er tijdens de Beleefweek een speciale expositie.

* Stap op de grotbike en ontdek je de sporen in de tijd van de Sibbergroeve:  het grootste ondergrondse gangenstelsel van Europa.

* Maak een wandeling rondom het schitterende Chateau St. Gerlach en krijg uitleg over de historie van het gebouwenensemble.

* Maak een wandeling in het groene gebied rondom ‘de Kluis’ in Valkenburg.

* Maak een wandel- of fietstocht tussen Berg & Terblijt en Meerssen en ontdek de Curfsgroeve, die verscholen ligt in de hellingbossen van het Geuldal. Ruim 70 jaar lang werd hier mergel gewonnen.

* Maak een wandeling door het Geuldal, waarbij riviertje de Geul centraal staat. U krijgt uitleg over de geologische onstaansgeschiedenis van het Geuldal en de gevolgen voor de mens, flora en fauna.

Voor meer informatie over de activiteiten, kijk op;

http://www.natuurparkenlimburg.nl/nl/beleefweek

Nieuws

Laatste nieuwsbrief 'oude stijl'
In de nieuwsbrief van juli en via onze Facebookpagina hebben wij al gecommuniceerd dat het Buitengoed Geul & Maas een ‘nieuw jasje’ krijgt per 2021. Het Buitengoed wordt overgedragen aan enthousiaste ondernemers en betrokkenen in het gebied zelf. Lees meer >>

Landgoed Villa Kanjel in glorie hersteld in het Buitengoed Geul & Maas
Danielle Arends weet nog goed hoe het voelde toen zij voor de eerste keer het landgoed Villa Kanjel betrad: ‘Toen we op 30 september 2017 voor het eerst over het landgoed Villa Kanjel liepen, wisten we meteen: dit zou een prachtige plek zijn voor een echt gezinshotel. Een plek waar mensen met kinderen graag neerstrijken na een dagje winkelen in Maastricht of recreëren in het Buitengoed Geul & Maas. Mooie grote familiekamers, maar ook dat park, waar kinderen voor, tijdens en na het eten lekker buiten kunnen spelen. Met een grote speeltuin en een fijn terras waar ook Maastrichtenaren lekker koffie kunnen drinken en een hapje eten, terwijl de kinderen zich vermaken.’Lees meer >>

La Grande Suisse: een verbinding tussen heden en verleden...
Sinds oktober 2020 is de landgoederenzone in het Zuid-Limburgse Heuvelland een nieuwe aanwinst rijker: La Grande Suisse, crematorium met uitvaartcentrum in Maastricht. De afgelopen jaren zijn de landgoederen in Buitengoed Geul & Maas opnieuw aan elkaar verbonden, vergroend en tot bloei gekomen. Culturele erfgoederen hebben een herbestemming gekregen en oude glorie wordt hersteld. Lees meer >>