Beleefweek

Beleefweek Limburg van 14 t/m 23 september 2018

Vorig jaar heeft in Nationaal Landschap Zuid-Limburg de eerste Beleefweek plaatsgevonden met tal van activiteiten rondom de thema’s natuur en cultuur. Dit jaar vindt de Beleefweek (14 t/m 23 september) plaats in Nationaal Landschap Zuid-Limburg  en de drie nationale parken De Maasduinen, De Meinweg en De Groote Peel. 

In Buitengoed Geul & Maas kunt u deelnemen aan de volgende activiteiten:

* Bezoek Heiligdom St-Gerlach met de prachtige monumentale Gerlachuskerk en geniet van de barokke muur- en gewelfschilderingen in frescotechniek. Ook is er tijdens de Beleefweek een speciale expositie.

* Stap op de grotbike en ontdek je de sporen in de tijd van de Sibbergroeve:  het grootste ondergrondse gangenstelsel van Europa.

* Maak een wandeling rondom het schitterende Chateau St. Gerlach en krijg uitleg over de historie van het gebouwenensemble.

* Maak een wandeling in het groene gebied rondom ‘de Kluis’ in Valkenburg.

* Maak een wandel- of fietstocht tussen Berg & Terblijt en Meerssen en ontdek de Curfsgroeve, die verscholen ligt in de hellingbossen van het Geuldal. Ruim 70 jaar lang werd hier mergel gewonnen.

* Maak een wandeling door het Geuldal, waarbij riviertje de Geul centraal staat. U krijgt uitleg over de geologische onstaansgeschiedenis van het Geuldal en de gevolgen voor de mens, flora en fauna.

Voor meer informatie over de activiteiten, kijk op;

http://www.natuurparkenlimburg.nl/nl/beleefweek

Nieuws

Het verhaal van...Buitengoed Geul & Maas gaat 'naar buiten'!
De afgelopen jaren is er iets heel bijzonders gegroeid in een prachtig deel van Zuid-Limburg: het Buitengoed Geul & Maas. Wat begon als een ambitie en droom van de Provincie Limburg en de gemeenten Meerssen, Valkenburg aan de Geul en Maastricht om van de gemeente-overstijgende landgoederenzone een nieuwe herkenbare identiteit en economisch krachtig gebied te maken, is uitgegroeid tot een nieuw fenomeen dat leeft bij ondernemers en bevolking.Lees meer >>

Start project 'Valkenburg Ontwikkelt Oost'
Begin juli zijn de kaartenmakers van Dear Hunter gestart met een onderzoek in Valkenburg Oost. Marlies Vermeulen en Remy Kroese van Dear Hunter verblijven hiervoor twee maanden in twee containers op het Walramplein. Door zelf op de plek aanwezig te zijn, kunnen zij de lokale opgaves bestuderen en in kaart brengen. Lees meer >>

Revitalisering Rothem
Na de zomer start gemeente Meerssen in Rothem met de realisatie van het recreatieve overstappunt Witte Hoek en met een stuk van de Verbindings-as BGM op de Klinkenberg (vanaf de rotonde tot aan het Eburonenpark). Ook wordt het Eburonenpark heringericht als groene rust- en ontmoetingsplek aan de Verbindings-as en als speeltuin voor de jeugd van Rothem. Hierbij wordt een link gelegd naar de Romeinse historie en de Via Belgica die vermoedelijk onder de weg Klinkenberg ligt.Lees meer >>