De perspresentatie
Een deel van het ontwerp
Een overview

Voormalige brouwerij in Valkenburg wordt bruisend ‘belevingscentrum’

Het (fabrieks-)terrein zal de komende jaren veranderen in een ontmoetingsplek voor de Limburgers en haar bezoekers. Hierbij is naast de kwaliteit en diversiteit van het aanbod ook de openbare ruimte en de groene parkachtige omgeving van wezenlijk belang. Daarnaast zal het terrein een omgeving worden voor diverse evenementen en happenings.

Op het terrein heeft Shimano Europe een primeur gepland. Het betreft een Experience Center (belevingscentrum), waar consumenten Shimano’s high end materialen in fietssport, hengelsport en roeien kunnen zien en testen. 

Wyckerveste bekijkt met de Amstel Gold Race XPerience de mogelijkheden voor uitbreiding van de Amstel Gold Race XP en een daarbij behorend een (wielren)hotel op het ‘belevingscentrum’.

De overige participanten zullen een mix vormen tussen sport en medische functies, event center en een fietsverhuurbedrijf. Het voormalige monumentale brouwerijgebouw wordt ingericht als een gastronomisch centrum rondom Limburgse ambachtelijke producten en specialiteiten. In de brouwerij zal in de toekomst, naast kleinschalige productie van streekproducten, ruimte zijn voor horeca, verkoop en educatie rondom dit thema.

Medio 2017 zal Valkenburg circa 15.000m2 aan gastronomische en sportieve leisure rijker zijn. 

Burgemeester Martin Eurlings is enthousiast over de nieuwe plannen: “Na tien jaar komt er weer leven in de brouwerij. De plannen zijn toekomstproof en passen uitstekend bij het DNA van Zuid-Limburg. Valkenburg krijgt er een krachtige economische motor bij. Het resultaat: een nieuwe stroom bezoekers en een stevige impuls voor de werkgelegenheid." 

Volgens de directeur van Wyckerveste, Hessel Meijer, is de belangstelling voor het nieuwe plan ongekend groot. Diverse (lokale) partijen hebben zich bij de ontwikkelaar gemeld om te kunnen participeren, omdat ze geloven in de kracht van het vernieuwende concept.

De Provincie sloot in 2012 een overeenkomst met de gemeente Valkenburg aan de Geul om samen het terrein van de voormalige brouwerij te ontwikkelen. Gedeputeerde Twan Beurskens (Economie en Kennisinfrastructuur): “Ik ben verheugd met deze stap. De herontwikkeling van het voormalige brouwerijcomplex past perfect bij de recent excellente ontwikkelingen in de regio Valkenburg en zal leiden tot veel economisch toegevoegde waarde voor de regio.”

 Ook gedeputeerde Eric Geurts (Toerisme en Recreatie) is te spreken over de plannen met het voormalig fabrieksterrein. “Ik ben blij dat deze stap is gezet om het toerisme in deze regio verder te stimuleren. Dit kan een voorbeeld zijn voor andere delen van onze provincie. Het terrein krijgt hiermee de lang beoogde poort-functie van en naar het Buitengoed Geul & Maas, waar iedereen kan genieten van fietsen, wandelen, streekproductie, landgoederen en molens in het veelzijdige landschap tussen Schin op Geul en Borgharen/Itteren.”

Zie hier het gehele persbericht

Nieuws

Laatste nieuwsbrief 'oude stijl'
In de nieuwsbrief van juli en via onze Facebookpagina hebben wij al gecommuniceerd dat het Buitengoed Geul & Maas een ‘nieuw jasje’ krijgt per 2021. Het Buitengoed wordt overgedragen aan enthousiaste ondernemers en betrokkenen in het gebied zelf. Lees meer >>

Landgoed Villa Kanjel in glorie hersteld in het Buitengoed Geul & Maas
Danielle Arends weet nog goed hoe het voelde toen zij voor de eerste keer het landgoed Villa Kanjel betrad: ‘Toen we op 30 september 2017 voor het eerst over het landgoed Villa Kanjel liepen, wisten we meteen: dit zou een prachtige plek zijn voor een echt gezinshotel. Een plek waar mensen met kinderen graag neerstrijken na een dagje winkelen in Maastricht of recreëren in het Buitengoed Geul & Maas. Mooie grote familiekamers, maar ook dat park, waar kinderen voor, tijdens en na het eten lekker buiten kunnen spelen. Met een grote speeltuin en een fijn terras waar ook Maastrichtenaren lekker koffie kunnen drinken en een hapje eten, terwijl de kinderen zich vermaken.’Lees meer >>

La Grande Suisse: een verbinding tussen heden en verleden...
Sinds oktober 2020 is de landgoederenzone in het Zuid-Limburgse Heuvelland een nieuwe aanwinst rijker: La Grande Suisse, crematorium met uitvaartcentrum in Maastricht. De afgelopen jaren zijn de landgoederen in Buitengoed Geul & Maas opnieuw aan elkaar verbonden, vergroend en tot bloei gekomen. Culturele erfgoederen hebben een herbestemming gekregen en oude glorie wordt hersteld. Lees meer >>