De drie wethouders openen de brug

Brug ‘Heerlijkheid’ in Schin op Geul geopend met nieuwe fietsknooppunten in Buitengoed Geul & Maas

Dinsdag 5 december is de brug over de Geul bij Schin op Geul feestelijk in gebruik genomen. De brug vormt de laatste ontbrekende schakel in het nieuwe stukje routenetwerk van Buitengoed Geul & Maas. Door deze nieuwe verbinding over de Geul zijn er ook verschillende nieuwe fietsknooppunten geplaatst in en rondom Valkenburg en Meerssen. Om iedereen goed op weg te helpen is er speciaal voor dit project een nieuwe (achtste) druk uitgekomen van de Zuid-Limburgse fietskaart en is de fietsrouteplanner (te vinden via opdefietsinzuidlimburg.nl) bijgewerkt. Het Zuid-Limburgse fietsknooppuntennetwerk heeft door dit project een kwaliteitsboost gekregen.

Zuid-Limburgs fietsknooppuntennetwerk
Het routenetwerk Buitengoed Geul & Maas is opgenomen in het regionale fietsknooppunten netwerk. Dit (inter)nationale netwerk bestaat uit fietspaden door heel Limburg en ver daarbuiten en wordt gebruikt door recreatieve fietsers die het gebied verkennen en in alle rust van de omgeving willen genieten. Het netwerk door Buitengoed Geul & Maas volgt de Geul als gids en verbindt de dorpen en steden in het Geuldal tussen Schin op Geul en Maastricht. Fietsers kunnen genieten van de prachtige natuur in het Gerendal en Ingendael. De route leidt langs bijzondere plekken in Schin op Geul, Kasteel Schaloen, de Drie Beeldjes, Kasteel Oost, het Mergelstadje Valkenburg en Chateau St. Gerlach. De nieuwe ontwikkelingen in het Buitengoed Geul & Maas vroegen om een nieuwe druk van de Zuid-Limburgse fietskaart. Deze is vanaf heden via de vestigingen van VVV Zuid-Limburg te verkrijgen. De wijzigingen zijn ook verwerkt in de Zuid-Limburgse fietsrouteplanner die bereikbaar is via www.opdefietsinzuidlimburg.nl.

Uitbreiding fase 2
Het is nu al mogelijk om de knooppunten te volgen tot aan Meerssen en hartje Maastricht. In fase 2 van het project worden  ook in dat gebied nieuwe paden aangelegd. De route verbindt dan via de Groene Loper de centra van Meerssen en Maastricht met de kastelen, watermolens en landgoederen in dat gebied. De werkzaamheden in dit gebied zijn deels gerealiseerd in het gebied rond de A2 en de Geusselt. De aanleg van de nieuwe resterende paden gaat in 2018 van start.

Veilige oversteek
In de eerste helft van 2018 worden nog werkzaamheden verricht die zorgen voor een veiligere oversteek van de provinciale weg bij Oud-Valkenburg en de Burgemeester Henssingel in centrum Valkenburg. Op beide plekken zal de weg van een middengeleider worden voorzien.

 Onderschrift foto: V.l.n.r.: wethouder Gert-Jan Krabbendam (Maastricht), wethouder Guido Houben (Meerssen) en wethouder Carlo Vankan (Valkenburg aan de Geul) bij de opening van de brug Heerlijkheid. 

Nieuws

Laatste nieuwsbrief 'oude stijl'
In de nieuwsbrief van juli en via onze Facebookpagina hebben wij al gecommuniceerd dat het Buitengoed Geul & Maas een ‘nieuw jasje’ krijgt per 2021. Het Buitengoed wordt overgedragen aan enthousiaste ondernemers en betrokkenen in het gebied zelf. Lees meer >>

Landgoed Villa Kanjel in glorie hersteld in het Buitengoed Geul & Maas
Danielle Arends weet nog goed hoe het voelde toen zij voor de eerste keer het landgoed Villa Kanjel betrad: ‘Toen we op 30 september 2017 voor het eerst over het landgoed Villa Kanjel liepen, wisten we meteen: dit zou een prachtige plek zijn voor een echt gezinshotel. Een plek waar mensen met kinderen graag neerstrijken na een dagje winkelen in Maastricht of recreëren in het Buitengoed Geul & Maas. Mooie grote familiekamers, maar ook dat park, waar kinderen voor, tijdens en na het eten lekker buiten kunnen spelen. Met een grote speeltuin en een fijn terras waar ook Maastrichtenaren lekker koffie kunnen drinken en een hapje eten, terwijl de kinderen zich vermaken.’Lees meer >>

La Grande Suisse: een verbinding tussen heden en verleden...
Sinds oktober 2020 is de landgoederenzone in het Zuid-Limburgse Heuvelland een nieuwe aanwinst rijker: La Grande Suisse, crematorium met uitvaartcentrum in Maastricht. De afgelopen jaren zijn de landgoederen in Buitengoed Geul & Maas opnieuw aan elkaar verbonden, vergroend en tot bloei gekomen. Culturele erfgoederen hebben een herbestemming gekregen en oude glorie wordt hersteld. Lees meer >>