De drie wethouders openen de brug

Brug ‘Heerlijkheid’ in Schin op Geul geopend met nieuwe fietsknooppunten in Buitengoed Geul & Maas

Dinsdag 5 december is de brug over de Geul bij Schin op Geul feestelijk in gebruik genomen. De brug vormt de laatste ontbrekende schakel in het nieuwe stukje routenetwerk van Buitengoed Geul & Maas. Door deze nieuwe verbinding over de Geul zijn er ook verschillende nieuwe fietsknooppunten geplaatst in en rondom Valkenburg en Meerssen. Om iedereen goed op weg te helpen is er speciaal voor dit project een nieuwe (achtste) druk uitgekomen van de Zuid-Limburgse fietskaart en is de fietsrouteplanner (te vinden via opdefietsinzuidlimburg.nl) bijgewerkt. Het Zuid-Limburgse fietsknooppuntennetwerk heeft door dit project een kwaliteitsboost gekregen.

Zuid-Limburgs fietsknooppuntennetwerk
Het routenetwerk Buitengoed Geul & Maas is opgenomen in het regionale fietsknooppunten netwerk. Dit (inter)nationale netwerk bestaat uit fietspaden door heel Limburg en ver daarbuiten en wordt gebruikt door recreatieve fietsers die het gebied verkennen en in alle rust van de omgeving willen genieten. Het netwerk door Buitengoed Geul & Maas volgt de Geul als gids en verbindt de dorpen en steden in het Geuldal tussen Schin op Geul en Maastricht. Fietsers kunnen genieten van de prachtige natuur in het Gerendal en Ingendael. De route leidt langs bijzondere plekken in Schin op Geul, Kasteel Schaloen, de Drie Beeldjes, Kasteel Oost, het Mergelstadje Valkenburg en Chateau St. Gerlach. De nieuwe ontwikkelingen in het Buitengoed Geul & Maas vroegen om een nieuwe druk van de Zuid-Limburgse fietskaart. Deze is vanaf heden via de vestigingen van VVV Zuid-Limburg te verkrijgen. De wijzigingen zijn ook verwerkt in de Zuid-Limburgse fietsrouteplanner die bereikbaar is via www.opdefietsinzuidlimburg.nl.

Uitbreiding fase 2
Het is nu al mogelijk om de knooppunten te volgen tot aan Meerssen en hartje Maastricht. In fase 2 van het project worden  ook in dat gebied nieuwe paden aangelegd. De route verbindt dan via de Groene Loper de centra van Meerssen en Maastricht met de kastelen, watermolens en landgoederen in dat gebied. De werkzaamheden in dit gebied zijn deels gerealiseerd in het gebied rond de A2 en de Geusselt. De aanleg van de nieuwe resterende paden gaat in 2018 van start.

Veilige oversteek
In de eerste helft van 2018 worden nog werkzaamheden verricht die zorgen voor een veiligere oversteek van de provinciale weg bij Oud-Valkenburg en de Burgemeester Henssingel in centrum Valkenburg. Op beide plekken zal de weg van een middengeleider worden voorzien.

 Onderschrift foto: V.l.n.r.: wethouder Gert-Jan Krabbendam (Maastricht), wethouder Guido Houben (Meerssen) en wethouder Carlo Vankan (Valkenburg aan de Geul) bij de opening van de brug Heerlijkheid. 

Nieuws

Het verhaal van...Buitengoed Geul & Maas gaat 'naar buiten'!
De afgelopen jaren is er iets heel bijzonders gegroeid in een prachtig deel van Zuid-Limburg: het Buitengoed Geul & Maas. Wat begon als een ambitie en droom van de Provincie Limburg en de gemeenten Meerssen, Valkenburg aan de Geul en Maastricht om van de gemeente-overstijgende landgoederenzone een nieuwe herkenbare identiteit en economisch krachtig gebied te maken, is uitgegroeid tot een nieuw fenomeen dat leeft bij ondernemers en bevolking.Lees meer >>

Start project 'Valkenburg Ontwikkelt Oost'
Begin juli zijn de kaartenmakers van Dear Hunter gestart met een onderzoek in Valkenburg Oost. Marlies Vermeulen en Remy Kroese van Dear Hunter verblijven hiervoor twee maanden in twee containers op het Walramplein. Door zelf op de plek aanwezig te zijn, kunnen zij de lokale opgaves bestuderen en in kaart brengen. Lees meer >>

Revitalisering Rothem
Na de zomer start gemeente Meerssen in Rothem met de realisatie van het recreatieve overstappunt Witte Hoek en met een stuk van de Verbindings-as BGM op de Klinkenberg (vanaf de rotonde tot aan het Eburonenpark). Ook wordt het Eburonenpark heringericht als groene rust- en ontmoetingsplek aan de Verbindings-as en als speeltuin voor de jeugd van Rothem. Hierbij wordt een link gelegd naar de Romeinse historie en de Via Belgica die vermoedelijk onder de weg Klinkenberg ligt.Lees meer >>