De start bij Kasteel Borgharen
Rennend door het rivierpark

De Maasvallei-loop

Buitengewoon Genieten; dat was de Maasvallei-loop voor programmamanager Lex Hoefnagels! Tropische omstandigheden en het prachtige decor van Rivierpark Maasvallei en Buitengoed Geul & Maas vormden de ingrediënten voor de eerste Maasvallei-loop op zondag 18 juni jl.

“Het startschot van dit unieke hardloopevenement klonk vanaf de binnenplaats van Kasteel Borgharen. De route van 15 kilometer liep vervolgens naar kasteelhoeve Hartelstein, waar (halverwege) een verzorgingspost was ingericht. Er was daarbij aan alles gedacht; water, fruit, winegums en zelfs chips om wat zout aan te vullen in verband met de extreme warmte. Ook kon er verkoeling gezocht worden in een grote, met water gevulde, metselkuip. Onderweg doorkruisten we een wildernisachtig gebied waarin ook grote grazers als de Galloways en Konikpaarden zich thuis voelen. Avontuurlijke paadjes, venijnige dijkklimmetjes, uitgestrekte vlaktes en de droge bedding van de Grensmaas; heerlijk om doorheen te struinen. 

Voor mij als ‘regelman’ van het Buitengoed Geul en Maas was het een bijzondere ervaring om nu eens niet vanachter het bureau betrokken te zijn bij dit gebied, maar het als recreant te beleven.
Door de uitzonderlijke weersomstandigheden en het wildernisachtige parcours, was het voor mij persoonlijk wél nogal afzien. Hier kwamen ontspanning en inspanning elkaar tegen! Maar na afloop was de voldoening des te groter. 

Een prachtige natuurloop door dit verrassende Maasvallei-gebied, waarin ook diverse “pareltjes” van kastelen uit het Buitengoed Geul & Maas te vinden zijn. Samen met de mooie Maasdorpen, de idyllische pontjes en vele evenementen, biedt deze regio een unieke combinatie van cultuur, natuur en landschap. Erg de moeite waard om al wandelend en fietsend te gaan verkennen!”

Nieuws

Laatste nieuwsbrief 'oude stijl'
In de nieuwsbrief van juli en via onze Facebookpagina hebben wij al gecommuniceerd dat het Buitengoed Geul & Maas een ‘nieuw jasje’ krijgt per 2021. Het Buitengoed wordt overgedragen aan enthousiaste ondernemers en betrokkenen in het gebied zelf. Lees meer >>

Landgoed Villa Kanjel in glorie hersteld in het Buitengoed Geul & Maas
Danielle Arends weet nog goed hoe het voelde toen zij voor de eerste keer het landgoed Villa Kanjel betrad: ‘Toen we op 30 september 2017 voor het eerst over het landgoed Villa Kanjel liepen, wisten we meteen: dit zou een prachtige plek zijn voor een echt gezinshotel. Een plek waar mensen met kinderen graag neerstrijken na een dagje winkelen in Maastricht of recreëren in het Buitengoed Geul & Maas. Mooie grote familiekamers, maar ook dat park, waar kinderen voor, tijdens en na het eten lekker buiten kunnen spelen. Met een grote speeltuin en een fijn terras waar ook Maastrichtenaren lekker koffie kunnen drinken en een hapje eten, terwijl de kinderen zich vermaken.’Lees meer >>

La Grande Suisse: een verbinding tussen heden en verleden...
Sinds oktober 2020 is de landgoederenzone in het Zuid-Limburgse Heuvelland een nieuwe aanwinst rijker: La Grande Suisse, crematorium met uitvaartcentrum in Maastricht. De afgelopen jaren zijn de landgoederen in Buitengoed Geul & Maas opnieuw aan elkaar verbonden, vergroend en tot bloei gekomen. Culturele erfgoederen hebben een herbestemming gekregen en oude glorie wordt hersteld. Lees meer >>