De start bij Kasteel Borgharen
Rennend door het rivierpark

De Maasvallei-loop

Buitengewoon Genieten; dat was de Maasvallei-loop voor programmamanager Lex Hoefnagels! Tropische omstandigheden en het prachtige decor van Rivierpark Maasvallei en Buitengoed Geul & Maas vormden de ingrediënten voor de eerste Maasvallei-loop op zondag 18 juni jl.

“Het startschot van dit unieke hardloopevenement klonk vanaf de binnenplaats van Kasteel Borgharen. De route van 15 kilometer liep vervolgens naar kasteelhoeve Hartelstein, waar (halverwege) een verzorgingspost was ingericht. Er was daarbij aan alles gedacht; water, fruit, winegums en zelfs chips om wat zout aan te vullen in verband met de extreme warmte. Ook kon er verkoeling gezocht worden in een grote, met water gevulde, metselkuip. Onderweg doorkruisten we een wildernisachtig gebied waarin ook grote grazers als de Galloways en Konikpaarden zich thuis voelen. Avontuurlijke paadjes, venijnige dijkklimmetjes, uitgestrekte vlaktes en de droge bedding van de Grensmaas; heerlijk om doorheen te struinen. 

Voor mij als ‘regelman’ van het Buitengoed Geul en Maas was het een bijzondere ervaring om nu eens niet vanachter het bureau betrokken te zijn bij dit gebied, maar het als recreant te beleven.
Door de uitzonderlijke weersomstandigheden en het wildernisachtige parcours, was het voor mij persoonlijk wél nogal afzien. Hier kwamen ontspanning en inspanning elkaar tegen! Maar na afloop was de voldoening des te groter. 

Een prachtige natuurloop door dit verrassende Maasvallei-gebied, waarin ook diverse “pareltjes” van kastelen uit het Buitengoed Geul & Maas te vinden zijn. Samen met de mooie Maasdorpen, de idyllische pontjes en vele evenementen, biedt deze regio een unieke combinatie van cultuur, natuur en landschap. Erg de moeite waard om al wandelend en fietsend te gaan verkennen!”

Nieuws

Het verhaal van...Buitengoed Geul & Maas gaat 'naar buiten'!
De afgelopen jaren is er iets heel bijzonders gegroeid in een prachtig deel van Zuid-Limburg: het Buitengoed Geul & Maas. Wat begon als een ambitie en droom van de Provincie Limburg en de gemeenten Meerssen, Valkenburg aan de Geul en Maastricht om van de gemeente-overstijgende landgoederenzone een nieuwe herkenbare identiteit en economisch krachtig gebied te maken, is uitgegroeid tot een nieuw fenomeen dat leeft bij ondernemers en bevolking.Lees meer >>

Start project 'Valkenburg Ontwikkelt Oost'
Begin juli zijn de kaartenmakers van Dear Hunter gestart met een onderzoek in Valkenburg Oost. Marlies Vermeulen en Remy Kroese van Dear Hunter verblijven hiervoor twee maanden in twee containers op het Walramplein. Door zelf op de plek aanwezig te zijn, kunnen zij de lokale opgaves bestuderen en in kaart brengen. Lees meer >>

Revitalisering Rothem
Na de zomer start gemeente Meerssen in Rothem met de realisatie van het recreatieve overstappunt Witte Hoek en met een stuk van de Verbindings-as BGM op de Klinkenberg (vanaf de rotonde tot aan het Eburonenpark). Ook wordt het Eburonenpark heringericht als groene rust- en ontmoetingsplek aan de Verbindings-as en als speeltuin voor de jeugd van Rothem. Hierbij wordt een link gelegd naar de Romeinse historie en de Via Belgica die vermoedelijk onder de weg Klinkenberg ligt.Lees meer >>