DiscoverEU

Word jij voor 1 juli 2019 18 jaar en heb je zin in avontuur?

Pak dan zomer 2019 je koffers en ontdek Europa via DiscoverEU: een initiatief van de Europese Unie dat jongeren de kans geeft om Europa te leren kennen. Je reist voornamelijk per spoor, zodat je de kans krijgt om de eindeloze variatie in je op te nemen van schitterende steden en landschappen die ons continent rijk is.

Meer weten? 
Kom dan alleen of met je ouders op zondag 9 september naar de infobijeenkomst over DiscoverEU door Douzelage Meerssen van 12 tot 13 uur in Ontmoet Anna in Station Meerssen.

Grijp je kans, ontdek jezelf  
Grijp die kans om de vrijheid van reizen door Europa te ervaren, de diversiteit van ons continent beter te begrijpen, te genieten van de culturele rijkdom, nieuwe vrienden te maken - en uiteindelijk ook jezelf te ontdekken. DiscoverEU is een mooie gelegenheid om per trein te ontdekken wat Europa te bieden heeft. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Culturele Hoofdstad van Europa. Of een van de vele festivals of kunstmanifestaties bezoeken. Of misschien dwaal je liever rond in musea of natuurparken.  

Ontdek Europa, ontdek elkaar
Door kennis te maken met ons cultureel erfgoed ontdek je wat mensen in Europa met elkaar gemeen hebben. Maar ook waarin ze van elkaar verschillen. Ga de interculturele dialoog aan. Er valt zoveel te ontdekken!

Maak kans op een gratis voucher 
Aan het einde van de bijeenkomst maken vijf jongeren door loting kans op een voucher van de Stichting Kunst, Cultuur, Erfgoed en Toerisme. Hiermee belooft de stichting dat aan deze vijf ‘pioniers en ambassadeurs van de Douzelage’ dat ze na inleveren van een fotoreisverslag een extra tegemoetkoming in de verblijfskosten ontvangen (12 x 28 = 336 euro). De vouchers worden uitgereikt door gedeputeerde Hans Teunissen van de Provincie Limburg.

Herkenningsteken zorgt voor warm welkom 
Overigens ontvangen de jongeren, die in de EU op pad gaan uit handen van de President van Douzelage Europa een herkenningsteken, waardoor ze in de vier te bezoeken Via Douzelage-knooppunten kunnen rekenen op een warm welkom. 

Nieuws

Laatste nieuwsbrief 'oude stijl'
In de nieuwsbrief van juli en via onze Facebookpagina hebben wij al gecommuniceerd dat het Buitengoed Geul & Maas een ‘nieuw jasje’ krijgt per 2021. Het Buitengoed wordt overgedragen aan enthousiaste ondernemers en betrokkenen in het gebied zelf. Lees meer >>

Landgoed Villa Kanjel in glorie hersteld in het Buitengoed Geul & Maas
Danielle Arends weet nog goed hoe het voelde toen zij voor de eerste keer het landgoed Villa Kanjel betrad: ‘Toen we op 30 september 2017 voor het eerst over het landgoed Villa Kanjel liepen, wisten we meteen: dit zou een prachtige plek zijn voor een echt gezinshotel. Een plek waar mensen met kinderen graag neerstrijken na een dagje winkelen in Maastricht of recreëren in het Buitengoed Geul & Maas. Mooie grote familiekamers, maar ook dat park, waar kinderen voor, tijdens en na het eten lekker buiten kunnen spelen. Met een grote speeltuin en een fijn terras waar ook Maastrichtenaren lekker koffie kunnen drinken en een hapje eten, terwijl de kinderen zich vermaken.’Lees meer >>

La Grande Suisse: een verbinding tussen heden en verleden...
Sinds oktober 2020 is de landgoederenzone in het Zuid-Limburgse Heuvelland een nieuwe aanwinst rijker: La Grande Suisse, crematorium met uitvaartcentrum in Maastricht. De afgelopen jaren zijn de landgoederen in Buitengoed Geul & Maas opnieuw aan elkaar verbonden, vergroend en tot bloei gekomen. Culturele erfgoederen hebben een herbestemming gekregen en oude glorie wordt hersteld. Lees meer >>