DiscoverEU

Word jij voor 1 juli 2019 18 jaar en heb je zin in avontuur?

Pak dan zomer 2019 je koffers en ontdek Europa via DiscoverEU: een initiatief van de Europese Unie dat jongeren de kans geeft om Europa te leren kennen. Je reist voornamelijk per spoor, zodat je de kans krijgt om de eindeloze variatie in je op te nemen van schitterende steden en landschappen die ons continent rijk is.

Meer weten? 
Kom dan alleen of met je ouders op zondag 9 september naar de infobijeenkomst over DiscoverEU door Douzelage Meerssen van 12 tot 13 uur in Ontmoet Anna in Station Meerssen.

Grijp je kans, ontdek jezelf  
Grijp die kans om de vrijheid van reizen door Europa te ervaren, de diversiteit van ons continent beter te begrijpen, te genieten van de culturele rijkdom, nieuwe vrienden te maken - en uiteindelijk ook jezelf te ontdekken. DiscoverEU is een mooie gelegenheid om per trein te ontdekken wat Europa te bieden heeft. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Culturele Hoofdstad van Europa. Of een van de vele festivals of kunstmanifestaties bezoeken. Of misschien dwaal je liever rond in musea of natuurparken.  

Ontdek Europa, ontdek elkaar
Door kennis te maken met ons cultureel erfgoed ontdek je wat mensen in Europa met elkaar gemeen hebben. Maar ook waarin ze van elkaar verschillen. Ga de interculturele dialoog aan. Er valt zoveel te ontdekken!

Maak kans op een gratis voucher 
Aan het einde van de bijeenkomst maken vijf jongeren door loting kans op een voucher van de Stichting Kunst, Cultuur, Erfgoed en Toerisme. Hiermee belooft de stichting dat aan deze vijf ‘pioniers en ambassadeurs van de Douzelage’ dat ze na inleveren van een fotoreisverslag een extra tegemoetkoming in de verblijfskosten ontvangen (12 x 28 = 336 euro). De vouchers worden uitgereikt door gedeputeerde Hans Teunissen van de Provincie Limburg.

Herkenningsteken zorgt voor warm welkom 
Overigens ontvangen de jongeren, die in de EU op pad gaan uit handen van de President van Douzelage Europa een herkenningsteken, waardoor ze in de vier te bezoeken Via Douzelage-knooppunten kunnen rekenen op een warm welkom. 

Nieuws

Het verhaal van...Buitengoed Geul & Maas gaat 'naar buiten'!
De afgelopen jaren is er iets heel bijzonders gegroeid in een prachtig deel van Zuid-Limburg: het Buitengoed Geul & Maas. Wat begon als een ambitie en droom van de Provincie Limburg en de gemeenten Meerssen, Valkenburg aan de Geul en Maastricht om van de gemeente-overstijgende landgoederenzone een nieuwe herkenbare identiteit en economisch krachtig gebied te maken, is uitgegroeid tot een nieuw fenomeen dat leeft bij ondernemers en bevolking.Lees meer >>

Start project 'Valkenburg Ontwikkelt Oost'
Begin juli zijn de kaartenmakers van Dear Hunter gestart met een onderzoek in Valkenburg Oost. Marlies Vermeulen en Remy Kroese van Dear Hunter verblijven hiervoor twee maanden in twee containers op het Walramplein. Door zelf op de plek aanwezig te zijn, kunnen zij de lokale opgaves bestuderen en in kaart brengen. Lees meer >>

Revitalisering Rothem
Na de zomer start gemeente Meerssen in Rothem met de realisatie van het recreatieve overstappunt Witte Hoek en met een stuk van de Verbindings-as BGM op de Klinkenberg (vanaf de rotonde tot aan het Eburonenpark). Ook wordt het Eburonenpark heringericht als groene rust- en ontmoetingsplek aan de Verbindings-as en als speeltuin voor de jeugd van Rothem. Hierbij wordt een link gelegd naar de Romeinse historie en de Via Belgica die vermoedelijk onder de weg Klinkenberg ligt.Lees meer >>