Fietsen door het BGM
Uitleg onderweg

Op de fiets door het Buitengoed

Onlangs maakten de bestuurders van de samenwerkende gemeenten en de Provincie Limburg een fietstocht door Buitengoed Geul & Maas. De tocht voerde onder meer langs de Tuinen van Maastricht, Teaching Hotelschool Chateau Bethlehem, Buitenplaats Vaeshartelt, Hoeve Klinkenberg, Landgoed Vliek en Sportschool TEN: slechts enkele van vele private ondernemingen die samen invulling geven aan de  bezienswaardigheden en activiteiten in Buitengoed Geul & Maas.

Ontwikkelingen
In de Hotelschool Chateau Bethlehem werden nieuwe lesprogramma’s aangekondigd, die zich speciaal richten op hospitality in het buitengoed. De directeur van Buitengoed Vaeshartelt vertelde hoe hij het toekomstig functioneren van dit horecabedrijf ziet en de positie die het landgoed voor de directe omgeving moet gaan krijgen. Bij Hoeve Klinkenberg in Rothem was te zien hoe de restauratie gestaag vordert. Bijzonder aan de restauratie is, dat dit gebeurt in de vorm van een werk-leerproject voor jongeren in de bouw. De eigenaren zijn overigens nog op zoek naar een passende economische drager voor dit schitterende complex. Hier vraagt ook de aansluiting met de BGM-Verbindings-as om het voorterrein in te richten speciale aandacht. Op het zogenaamde Eiland in de Geul in Meerssen gaf de eigenaar van Sportschool TEN aan met andere ondernemers te willen samenwerken om nieuwe verdienmodellen op de kaart te zetten. Bij Landgoed Vliek in Ulestraten bleek de bestrijding van wateroverlast een belangrijk thema, waarbij bijzondere aandacht nodig is voor de kwetsbare natuur, de monumentale gebouwen en het waardevolle tuinencomplex. En ook hier bleek men voortdurend op zoek te zijn naar economische mogelijkheden om het totale complex ook voor de toekomst in stand te houden.

Enthousiast
De provinciale bestuurders en betrokken wethouders gaven aan door deze dag een goed inzicht te hebben gekregen in de uitdagingen waar de eigenaren en ondernemers van Buitengoed Geul & Maas voor staan. Zij waren enthousiast over het enthousiasme en de de wijze waarop zij  samen invulling geven aan de concrete invulling van het buitengoed.nde economische drager om het totale complex ook voor de toekomst in stand te houden.

 

Nieuws

Filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul en Maas
Hier treft u diverse filmpjes gemaakt in het Buitengoed Geul & Maas Lees meer >>

Het verhaal van… Ronny Bessems, eigenaar van Kasteel Borgharen. Het kasteel dat hém koos en niet andersom!
Vorige maand heeft kasteel Borgharen de Limburgse Inspiratieprijs gewonnen van het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg. Een geweldige opsteker voor kasteelheer Ronny Bessems en zijn team. ‘Hopelijk zorgt de publiciteit rond deze erkenning ervoor dat nog meer mensen willen komen helpen. Geloof me: het is alle zaterdagen inspanning en ontspanning tegelijk! Meer weten over de geschiedenis over geschiedenis of zin om te helpen bij deze monsterklus? Lees meer >>

Dear Hunter – onderzoek in de Tuinen van Maastricht
In de vorige nieuwsbrief stelden we Dear Hunter aan je voor. In deze editie vertellen we je wat hun bevinden zijn van het onderzoek dat ze de afgelopen twee maanden hebben gedaan voor Buitengoed Geul & Maas. Lees meer >>