Beukenlaan
Villa Kanjel
Julianakanaal (ter plaatse van de Geul)
Uitleg over de projecten

Het verhaal van gedeputeerde Eric Geurts...

“De afgelopen negen jaar ben ik wethouder geweest in Brunssum. Maar mijn trots voor deze provincie reikt verder dan alleen die gemeente. Ik wil mij inzetten voor alle Limburgers. Als ik naar mijn kinderen van 13 en 17 jaar kijk, wil ik dat als zij volwassen zijn met net zoveel plezier en trots in deze provincie kunnen wonen als ik nu”.

Op de fiets!
Op woensdag 15 juli stapte gedeputeerde Geurts samen met Mirella Wolfs-Partouns, programmamanager Buitengoed Geul & Maas, en programmamedewerkers op de fiets om Buitengoed Geul & Maas te verkennen. Via het Geusseltpark en Amby, werd via Meersenerweg/Marienwaard naar het Julianakanaal gefietst, vervolgens richting Meerssen en Houthem. Einde van de tour was in Valkenburg aan de Geul. 

Eric: “Ik kende nog niet het gehele gebied, het is uitgestrekt en kent prachtige plekken. Je ziet vaak niet wat er allemaal in het landschap gebeurt, wat er achter de gevels gebeurt.”

Eric wil verbinden: “Ik breng graag dingen bij elkaar, creëer het liefst een mooie synergie. Dat gebeurt binnen Buitengoed Geul en Maas gelukkig op vele plekken.

“Samen met onze partners zoals gemeenten, eigenaren en inwoners,  willen we ontwikkelingen in het landschap mogelijk maken. Er zijn prachtige plekken, zoals achter Villa Kanjel, die recreatief potentie hebben. Nu zijn die plekken soms vervallen of niet toegankelijk. Het is de kunst om verbindingen te maken tussen stad en platteland zodat de identiteit van onze mooie provincie niet verloren gaat.  Daar waar het bruist, moeten we de zaken oppakken. Ik kan na deze tour concluderen dat we op de goede weg zijn!”

Nieuws

Laatste nieuwsbrief 'oude stijl'
In de nieuwsbrief van juli en via onze Facebookpagina hebben wij al gecommuniceerd dat het Buitengoed Geul & Maas een ‘nieuw jasje’ krijgt per 2021. Het Buitengoed wordt overgedragen aan enthousiaste ondernemers en betrokkenen in het gebied zelf. Lees meer >>

Landgoed Villa Kanjel in glorie hersteld in het Buitengoed Geul & Maas
Danielle Arends weet nog goed hoe het voelde toen zij voor de eerste keer het landgoed Villa Kanjel betrad: ‘Toen we op 30 september 2017 voor het eerst over het landgoed Villa Kanjel liepen, wisten we meteen: dit zou een prachtige plek zijn voor een echt gezinshotel. Een plek waar mensen met kinderen graag neerstrijken na een dagje winkelen in Maastricht of recreëren in het Buitengoed Geul & Maas. Mooie grote familiekamers, maar ook dat park, waar kinderen voor, tijdens en na het eten lekker buiten kunnen spelen. Met een grote speeltuin en een fijn terras waar ook Maastrichtenaren lekker koffie kunnen drinken en een hapje eten, terwijl de kinderen zich vermaken.’Lees meer >>

La Grande Suisse: een verbinding tussen heden en verleden...
Sinds oktober 2020 is de landgoederenzone in het Zuid-Limburgse Heuvelland een nieuwe aanwinst rijker: La Grande Suisse, crematorium met uitvaartcentrum in Maastricht. De afgelopen jaren zijn de landgoederen in Buitengoed Geul & Maas opnieuw aan elkaar verbonden, vergroend en tot bloei gekomen. Culturele erfgoederen hebben een herbestemming gekregen en oude glorie wordt hersteld. Lees meer >>