Beukenlaan
Villa Kanjel
Julianakanaal (ter plaatse van de Geul)
Uitleg over de projecten

Het verhaal van gedeputeerde Eric Geurts...

“De afgelopen negen jaar ben ik wethouder geweest in Brunssum. Maar mijn trots voor deze provincie reikt verder dan alleen die gemeente. Ik wil mij inzetten voor alle Limburgers. Als ik naar mijn kinderen van 13 en 17 jaar kijk, wil ik dat als zij volwassen zijn met net zoveel plezier en trots in deze provincie kunnen wonen als ik nu”.

Op de fiets!
Op woensdag 15 juli stapte gedeputeerde Geurts samen met Mirella Wolfs-Partouns, programmamanager Buitengoed Geul & Maas, en programmamedewerkers op de fiets om Buitengoed Geul & Maas te verkennen. Via het Geusseltpark en Amby, werd via Meersenerweg/Marienwaard naar het Julianakanaal gefietst, vervolgens richting Meerssen en Houthem. Einde van de tour was in Valkenburg aan de Geul. 

Eric: “Ik kende nog niet het gehele gebied, het is uitgestrekt en kent prachtige plekken. Je ziet vaak niet wat er allemaal in het landschap gebeurt, wat er achter de gevels gebeurt.”

Eric wil verbinden: “Ik breng graag dingen bij elkaar, creëer het liefst een mooie synergie. Dat gebeurt binnen Buitengoed Geul en Maas gelukkig op vele plekken.

“Samen met onze partners zoals gemeenten, eigenaren en inwoners,  willen we ontwikkelingen in het landschap mogelijk maken. Er zijn prachtige plekken, zoals achter Villa Kanjel, die recreatief potentie hebben. Nu zijn die plekken soms vervallen of niet toegankelijk. Het is de kunst om verbindingen te maken tussen stad en platteland zodat de identiteit van onze mooie provincie niet verloren gaat.  Daar waar het bruist, moeten we de zaken oppakken. Ik kan na deze tour concluderen dat we op de goede weg zijn!”

Nieuws

Het verhaal van...Buitengoed Geul & Maas gaat 'naar buiten'!
De afgelopen jaren is er iets heel bijzonders gegroeid in een prachtig deel van Zuid-Limburg: het Buitengoed Geul & Maas. Wat begon als een ambitie en droom van de Provincie Limburg en de gemeenten Meerssen, Valkenburg aan de Geul en Maastricht om van de gemeente-overstijgende landgoederenzone een nieuwe herkenbare identiteit en economisch krachtig gebied te maken, is uitgegroeid tot een nieuw fenomeen dat leeft bij ondernemers en bevolking.Lees meer >>

Start project 'Valkenburg Ontwikkelt Oost'
Begin juli zijn de kaartenmakers van Dear Hunter gestart met een onderzoek in Valkenburg Oost. Marlies Vermeulen en Remy Kroese van Dear Hunter verblijven hiervoor twee maanden in twee containers op het Walramplein. Door zelf op de plek aanwezig te zijn, kunnen zij de lokale opgaves bestuderen en in kaart brengen. Lees meer >>

Revitalisering Rothem
Na de zomer start gemeente Meerssen in Rothem met de realisatie van het recreatieve overstappunt Witte Hoek en met een stuk van de Verbindings-as BGM op de Klinkenberg (vanaf de rotonde tot aan het Eburonenpark). Ook wordt het Eburonenpark heringericht als groene rust- en ontmoetingsplek aan de Verbindings-as en als speeltuin voor de jeugd van Rothem. Hierbij wordt een link gelegd naar de Romeinse historie en de Via Belgica die vermoedelijk onder de weg Klinkenberg ligt.Lees meer >>