Maike Vaessen
Camping 't Geuldal

Het verhaal van ...Maike Vaessen

‘’Zonder marketing gaan we het écht niet redden!’’ aan het woord is Maike Vaessen. Ze vertelt over haar carrière bij Saint-Gobain, ABP en Loyalis en het traject dat ze heeft afgelegd. We zitten in haar kantoor op camping ’t Geuldal waar ze samen met haar man Raymond nu full-time de scepter zwaait.

Overzichtskaart
Met haar achtergrond en ‘hands-on’ mentaliteit weet je dat het gesprek richting actie gaat. Actie en ondernemen. We praten over het Buitengoed Geul & Maas en trekken parallellen. Tijdens vorige ontmoetingen in het kader van voortzetting van het Buitengoed had ze al eens duidelijk gemaakt waar zij en haar bezoekers behoefte  aan hebben. Een duidelijke overzichtskaart met wandel- en fietsroutes waarop alle pareltjes van het gebied geduid en kort beschreven worden. Alles in één. Beschikbare informatie is nu wel aanwezig maar erg versnipperd. Ze vertelt over eigen initiatieven rond grotwandelingen met Frans Bergstein en dat Roger Offermans daar ook zijn grot-hammen te drogen hangt. De excursies in de zomer zijn elke avond vol. Hier zijn ondernemers al verbonden en hebben elkaar gevonden. Dit is het Buitengoed.

De ontsluiting van de camping zou eenvoudig beter kunnen met een lichte ingreep en bovendien de route voor campers en caravans door Meerssen en Houthem veiliger maken. Daarnaast ook het landschap ontlasten. Zolang de route niet definitief is kan er nog geen bewegwijzering geplaatst worden. ‘’Maar de gemeente heeft gebeld!” besluit ze hoopvol. We pakken de draad weer op met voor de camping geplande laadpunten voor e-bikes en het nieuwe restaurant waar binnenkort aan begonnen wordt. Raymond bouwt het zelf. Hij is ingenieur, die kan dat. Op het menu komen producten van hier. Eerlijk en heerlijk. Eten en drinken van een kleine maar kwalitatieve kaart in het ‘Mergelhuuske’’. Waar de ‘aangeklede’ tas koffie een vanzelfsprekendheid zal zijn.

Mogelijkheden
‘’Gewoon een 10 op Zoover  i.p.v een 9,2’’ lacht ze als ik vraag naar haar ambitie. Ze wil meetellen en de ooit kleine camping verder uitbouwen. Horeca is echt een vak; niet iedereen is daar geschikt voor. Hoewel iedereen denkt dat hij het kan. Gastvrijheid nog verder verbeteren is oog hebben voor detail en aanvoelen hoe we mensen hun verblijf hier in Zuid-Limburg kunnen laten verlengen. ‘’We kijken altijd naar Herman den Blijker en meneer Reimers. Hoe die zo’n hotel of restaurant doorlichten. Daar leer je iets van’’. We moeten de mogelijkheden met meer samenhang aanbieden. Dan krijg je het idee dat je nooit alles gezien hebt. Dat er altijd nog iets is om te ontdekken.

Vernieuwen
Maike is het gezicht naar buiten toe en onderhoud alle contacten. Heldere website, ACSI, ANWB,VVV en social-media. Dat is allemaal op orde. Naast de senioren en jonge gezinnen die op de camping verblijven,  hopen ze met het restaurant ook lokale gasten aan te trekken.

Het seizoen zit er op. Maar dat betekent juist dat er nu aangepakt moet worden om de camping te onderhouden en de vernieuwingen voor volgend jaar door te voeren. We noemden het restaurant al, maar van de nieuw geplaatste chalet-tenten wordt ook veel verwacht. ‘’Op deze plek hou je toch altijd een beetje vakantiegevoel’’ waarvan ze met haar man en zoontje nog dagelijks geniet. Deze dame heeft energie en wil ook haar steentje bijdragen aan het nieuwe Buitengoed en gedragen door ondernemers. Met haar bagage gaat dat zeker waardevol zijn.

Nieuws

Laatste nieuwsbrief 'oude stijl'
In de nieuwsbrief van juli en via onze Facebookpagina hebben wij al gecommuniceerd dat het Buitengoed Geul & Maas een ‘nieuw jasje’ krijgt per 2021. Het Buitengoed wordt overgedragen aan enthousiaste ondernemers en betrokkenen in het gebied zelf. Lees meer >>

Landgoed Villa Kanjel in glorie hersteld in het Buitengoed Geul & Maas
Danielle Arends weet nog goed hoe het voelde toen zij voor de eerste keer het landgoed Villa Kanjel betrad: ‘Toen we op 30 september 2017 voor het eerst over het landgoed Villa Kanjel liepen, wisten we meteen: dit zou een prachtige plek zijn voor een echt gezinshotel. Een plek waar mensen met kinderen graag neerstrijken na een dagje winkelen in Maastricht of recreëren in het Buitengoed Geul & Maas. Mooie grote familiekamers, maar ook dat park, waar kinderen voor, tijdens en na het eten lekker buiten kunnen spelen. Met een grote speeltuin en een fijn terras waar ook Maastrichtenaren lekker koffie kunnen drinken en een hapje eten, terwijl de kinderen zich vermaken.’Lees meer >>

La Grande Suisse: een verbinding tussen heden en verleden...
Sinds oktober 2020 is de landgoederenzone in het Zuid-Limburgse Heuvelland een nieuwe aanwinst rijker: La Grande Suisse, crematorium met uitvaartcentrum in Maastricht. De afgelopen jaren zijn de landgoederen in Buitengoed Geul & Maas opnieuw aan elkaar verbonden, vergroend en tot bloei gekomen. Culturele erfgoederen hebben een herbestemming gekregen en oude glorie wordt hersteld. Lees meer >>